Ali Hamid Khatib fra Gellerup gik på Nordgårdskolen, indtil den lukkede i 2008. Da gik han i 6. klasse, og han flyttede til Gammelgårdskolen i Åbyhøj.
Det er han glad for i dag. Og han siger det til borgerportalen for at understrege, at han ikke finder det forkert, hvis Tovshøjskolen skulle lukke.
For det vil hjælpe mange elever, mener han:
"For mig var det en klar forbedring, at jeg skiftede skole. Det var ikke så meget undervisningen, der gjorde forskellen, mere det sociale. Man klarer sig bedre socialt, når man blander tosprogede med danske børn, og jeg er blevet meget bedre til dansk. Det hjælper mig også nu, hvor jeg snart skal videre i ungdomsuddannelsen," siger Ali, der går i 9. klasse.
Jeg taler godt dansk nu
"Jeg er sikker på, at hvis kommunen ikke havde lukket Nordgårdskolen, så ville jeg have talt meget mere arabisk og næsten kun have tosprogede venner. Nu taler jeg godt dansk og har venner både i og uden for Gellerup."
Nordgårdskolen havde op til lukningen kun tosprogede elever, og mange havde et stort sprogstøttebehov. Ali Khatib kender flere på Tovshøjskolen, men mener, at deres sprog bærer præg af, at der ingen etnisk danske elever er på skolen.
Men kunne man i stedet for at lukke Tovshøjskolen sætte kraftigt ind og forbedre den, blandt andet ved at gøre forældrene ansvarlige for en god udvikling?
"Det er nemmere sagt end gjort, og det kan ikke gøres på få år. Jeg tror også, det ville være svært at starte en helt ny skole, hvis man eksempelvis tiltrække danskere til skolen. Med det rygte Gellerup har, skal man nok ikke regne med ret mange danskere."
Men kan man forestille sig et stort boligområde som Gellerup uden en folkeskole?
"Det vil da være lidt mærkeligt, men det vil være godt for mange af eleverne."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.