Stemningen var god, gæsterne kom iført festtøjet, og da støttekoncerten for gidslerne i Somalia startede, var der omkring 150 gæster samlet i Foreningernes Hus i Gellerup. De oplevede både fest og alvor, der blandede sig på bedste vis. På bagvæggen blandede det somaliske flag sig også med det danske.
Det var de somaliske netværk i Danmark, der indbød til støttekoncerten, hvor hovednavnet var Horn of Africa Band – et orkester, der er specielt ved, at tre danskere er medlemmer af det ellers somalisk besatte band. Orkestret løftede stemningen, og der var også anden underholdning, blandt andet rap med de kendte 8210-piger.
Mange ønskede at udtrykke deres sympati for og støtte til de danske gidsler – og de udtrykte samtidig deres skarpe afstandtagen til de somaliske kriminelle, der tager gidsler.
Kontakt til somaliske radiostationer
Under koncerten var der kontakt til somaliske radiostationer, blandt andet talte Said Ali direkte til Radio Mogadishu og yderligere en radiostation. Abdulmalik Farah fra Den Somaliske Kultur- & Medieforening var en af talerne, og da formanden for Gellerupparken, Helle Hansen, kom forbi støttekoncerten, blev hun også opildnet til at holde en improviseret tale.
Koncert på vej i København
Said Ali fra Det Somaliske Fællesråd fortæller, at der nu er kontakt til somaliske byrådsmedlemmer i København, som planlægger at holde en lignende koncert – i endnu større skala.
"Det breder sig," siger en tilfreds Said Ali.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.