For at markere afslutning på et etårigt sundhedsprojekt i Tovshøjsladen, var der inviteret til afslutning med dans og fællesspisning.

Vejret var dejligt, børnene løb rundt og legede, og inde i køkkenet stod blandt andet Anja Raithel, som er husmand i Laden, og Maryam Fereidanian, beboerrådgiver, og lavede med til de fremmødte kvinder med børn.

Inde i salen var der gang i zumba, hvor Rosita Ahmadian fra Sundhedscafeerne fik pulsen op på folk. Børnene var helt vilde med det, mens kvinderne holdt sig lidt tilbage, selvom det var lidt svært ikke at bare danse en lille smule med.

Populært projekt

Maryam Fereidanian fortæller, at projektet har været utroligt populært, og at der er kommet en del til hvert arrangement. Ca. 30 i gennemsnit, som hun godt vil sige er et flot antal.
Projektet er kommet på benene i samarbejde med Laden, Sundhedscaféerne og beboerrådet for Toveshøj. Det er blandt andet blevet støttet økonomisk af Bikubenfonden, som også har været med til at finansere motionslegepladsen, som ligger på pladsen udenfor Laden.  De har ønsket at fremme sundheden og informere om, hvordan man lever sundere og har derfor haft arrangementer, hvor nogle har holdt foredrag om blandt andet diabetes, de 7 kostråd og børn og sundhed.
Lokale kan blive zumbainstruktører
Derudover har der også været zumbaundervisning, og det er et af de tiltag, som Maryam Fereidanian ønsker, at videreføre selvom projektet ophører nu.  ”Vi vil gerne uddanne nogle lokale kvinder til zumbainstruktører, så de kan videreføre projektet når de er færdiguddannede,” siger Maryam Fereidanian. En af de fremmødte unge piger lyder også interesseret i at komme til at lære mere, da hun elsker at danse.

Fritidspatruljen har passet børnene

Maryam Fereidanian mener, at når så mange kvinder er mødt op til arrangementerne, er det fordi Fritidspatruljen passede børnene, mens deres mødre lavede andre ting i huset. Derfor har kvinderne også kunnet snakke med hinanden, udveksle erfaringer og danne netværk. Mange af de kvinder, som dukkede op, kendte ikke hinanden i forvejen og fik derved nogle venner og bekendtskaber ud af arrangementerne, oplyser Maryam Fereidanian.

Afslutter dagen med grill

Det er perfekt vejr til grill, og omkring med 17-tiden kan kvinderne med deres børn endelig få bøffer, hummus, tzatziki og salat. Snakken går livligt, og alle er enige om det var en god afslutning på projektet.

Fahmo er mødt op med sine børn og synes også projektet har været godt. ”Jeg og mine veninder har haft det sjovt, vi har ringet til hinanden og mødt op med vores børn og hygget os, ” slutter hun og konkluderer dermed projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.