Lederen af den hemmelige højreekstreme loge "ORG", direktør Jesper Nielsen fra Højbjerg, boede fire år i Gellerupparken, da han som ung flyttede dertil fra Aalborg.
Det afslører researchgruppen Redox, som har lagt en lang rapport ud på sin hjemmeside
Allerede dengang var han højreradikal og flyttede næppe til Gellerup for at finde venner blandt beboerne. I Aalborg var han medlem af det danske nazistparti DNSB, og i 1989, da han var flyttet til Aarhus, blev medlem af Den Danske Forening – som han stadig sidder i bestyrelsen for. 
I Gellerup støbte han kuglerne til sin kamp mod andre kulturer:
"Fire år i Gellerupparken beviste i stedet for mig, at "Kendskab gi’r fjendskab!" Lad dem skabe sig, lad dem hærge og provokere, lad befolkningen stifte bekendtskab med dem – til sidst vil ingen tro på løgnene om kulturberigelse og fredelig sameksistens. Og den dag skal vi nok vide at fortælle den danske befolkning, hvordan man løser dét problem!" Citat: Jesper Nielsen, ORGs interne forum.

"Gå til modstand"

Researchgruppen Redox skriver, at Jesper Nielsen udvikler den opfattelse, at en konflikt mellem etniske minoriteter og etniske danskere er uundgåelig. Ifølge Jesper Nielsen, som er direktør i InnovisionGroup, betyder det, at man ikke skal udelukke nogle modstandsformer på forhånd.

"Det er enhver national danskers pligt til enhver tid at opfordre til modstand! Det kan gøres på mange måde – både over middagsbordet, på arbejdspladsen, i kantinen eller i fodboldklubben – eller i bussen. Personligt lader jeg aldrig en chance gå fra mig. Vi er nået ufatteligt langt de sidste 20 år – fra en total benægtelse af problemet hos 95% af den danske befolkning til en generel erkendelse af, at vi står over for et uhyggeligt problem. Nu skal vi "bare" have folk til at gå til modstand! Vi skal fortsætte med når som helst og hvor som helst at fremstå som gode eksempler på brave danske mænd og kvinder, der fortæller vores medborgere – unge som gamle – at det nytter at kæmpe mod det multietniske samfund!
Dagbladet Politiken har i de seneste dage afdækket holdninger og personer på den yderste højrefløj og dokumenteret, hvordan personer fra ORG, nazister, Dansk Front, White Pride og Den Danske Forening er kædet sammen. Samt at de højreekstreme bevægelser har Aarhus som deres center. 
ORG styrede moske-modstanden
Redox afslører også, at "Århus Mod Moskeen" ikke var nogen tværpolitisk og uafhængig gruppe, som organisationen ellers bekendtgjorde.
"Stort set hele bestyrelsen i Århus Mod Moskéen var vel ORG folk," skriver Mikael Møller Grubert direkte på ORGs interne forum. Han er den ene af ORGs to ledere i Århus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.