Vi er inviteret til klokken 18 i cafeen i Foreningernes Hus. Tre mænd sveder over de sidste forberedelser, men på bordet kan vi allerede se og dufte mange af de ingredienser, der hører til en rigtig palæstinensisk falafel-aften.

Vi er over 20 i ”madklubben”, der småsnakker og ser frem til startsignalet. Danskere, palæstinensere, somaliere, en rumæner, en dansker med indiske rødder, og en canadier.

Vi kan også regne ud, at når vi spiser, skal vi gemme noget af appetitten til de to fantastiske lagkager, som står på et lille bord.

Startsignalet er ganske overraskende. Malek El-Batran fløjter som en lysten lærke og fortæller om aftenens menu: vegetarisk falafel med sandwich a la Mellemøsten.

Slow humus
Tre tallerkner med humus står og lokker. Malek har brugt næsten et døgn på den.  Kikærterne blev sat til opblødning aftenen inden, blev kogt mange timer på dagen, derefter rørt ud og tilsat hvidløg, persille, koriander og mere til. Det er rigtig slow food.

Malek viser os, hvordan han selv laver en sandwich: brødet smøres med humus, tre falaffel-boller over, dressing, rødløg med krydderier, lidt stegt blomkål, tomater og rød peber, lidt mere dressing – og luk sandwichen til. På tallerkenen kan man supplere op med salater, fintsnittede røde majroer, stærke auberginer, hotte saucer, chilier – og meget mere.

Vi ruller vores sandwich, sætter os og nyder den delikate ret. Noget senere kommer aftenen clou – to flotte og velsmagende lagkager, tilberedt af kagemester Ibrahim Hassan.

Snakken går ved bordene om alt muligt – jo, det er en madklub med international atmosfære.

Maleks initiativ
Ideen om en madklub i Gellerup kommer fra Malek El-Batran. Han har boet i Svendborg og i Odense, og begge steder startede han madklubber, og nu, hvor han bor i Gellerup, vil han også lægge kræfter i en klub her.

”Jeg kan godt lide at lave mad. Jeg føler mig godt tilpas ved det, og hvis det kan glæde andre, så glæder det  også mig,” siger Malek, som dog ikke var alene om tilberedningen. Fra middagstid fik han hjælp fra sin ven Naser.

Næste gang er menuen somalisk, det bliver torsdag den 22. december. En somalisk kvinde med kaldenavnet Lisa tager ansvaret for maden. Man melder sig til Malek på jabalya@yahoo.com senest to dage før.

Der eksisterer kun to regler i klubben: ingen svinekød og ingen alkohol. Så kan alle være med.
Bliv inspireret med andre opskrifter i

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.