Forleden kiggede Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv og Gellerup Museum ned i Toveshøj-afdelingsbestyrelsens depotrum. Depotet har vist sig gemme på gamle referater, regnskaber, rapporter, byudvalg, planer over renovering af facader, tegninger over området og en del billeder og dias af Toveshøj helt fra 1972, samt den del lydbånd.

Lokalarkivet fandt det meget interessant og kaldte det en opdagelse af stor historisk værdi for området. Det er endnu mere interessant, idet afdelingen er gang med en helhedsplan, hvilket gør, at mange af de gamle steder og deres historier vil forsvinde. 

Risikerer at gå tabt
Svend-Erik Christiansen arkivet pegede på, at hvis vi ikke får dokumenteret alt nu, risiker historierne om det gamle Toveshøj at gå tabt,  idet det vil blive et helt nyt område, når helhedsplanen står færdig.

Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv er gået i gang med at gennemgå dele af materialet, og noget vil blive udstillet i Gellerup Museum. Der vil på et tidspunkt komme forskellige udstillinger i Laden, når arkivet en gang bliver færdige med at gennemgå de flere kilometer papir, som nu er kommet i sikre hænder og til glæde for os alle andre.
Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.