Vreden var udtalt, da Beredskabet i Gellerup holdt møde torsdag den 22. marts med 50 deltagere. Der var stor vrede over, at Danish Defence League (DDL) i samarbejde med English Defence League (EDL) holder en anti-muslimsk demonstration i Aarhus.
”Vi har fuld respekt for den danske grundlov, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre, at der bliver ballade omkring demonstrationen. Men muslimerne er ikke blevet hørt. Vi efterlyser en dialog med myndighederne langt tidligere og før tilladelsen til demonstrationen blev givet,” sagde imam Abu Bilal.
Flere andre i forsamlingen udtrykte ønske om aflysning af demonstrationen.
”For Aarhus’ skyld. Aflys demonstrationen,” sagde Rahif Hobaesh.
Imamerne i Gellerup har holdt møde om demonstrationen, og de er enedes om at gøre en aktiv indsats for at undgå uro og ballade, når DDL kommer til byen. Det samme har flere andre foreninger besluttet.
En unik dialog
”Tak for jeres indstilling. Det er unikt, at vi har en dialog med det muslimske miljø. Jeg kender ingen andre steder i Danmark, hvor det findes på samme måde,” sagde politikommissær Jens Espensen, leder af lokalpolitiet i Aarhus Vest.
Men han afviste blankt kravet om aflysning af DDL-demonstrationen. Det samme gjorde vicepolitiinspektør Søren Urup, som koordinerer politiets indsats i forbindelse med den.
”Der er ikke noget, der begrunder, at vi skulle aflyse demonstrationen. Vores analyse er, at en fodboldkamp kan give mere ballade end det her,” sagde Søren Urup. Han oplyste, at politiet har helt styr på både DDL-demonstrationen og mod-demonstrationen samme dag.
Aktiviteter for unge i Gellerup
I hele Gellerup-området uddeles en løbeseddel på dansk og arabisk med opfordringen: ”Vend ryggen til den anti-muslimske demonstration.” Det fortalte Sami Saidana, formand for Foreningen af Islamiske Foreninger, som uddeler løbesedlen. Flere andre foreninger opfordrer ligeledes til, at alle i Gellerup bliver i området og vender ryggen til DDL-demonstrationen.
På dagen bliver der holdt flere arrangementer i Gellerup for børn og unge. Klubleder Anders Glahn, Børn og Unge Aarhus Kommune, oplyste, at der arrangeres fodboldturnering i samarbejde med fodboldklubben ACFC, og at flere unge er væk på forskellige ture. Legepladsen er desuden åben med personale.
Afdelingsleder i Familieafdelingen Aarhus Kommune, Niels Sandeman, oplyste, at alle kontaktpersoner til unge er på arbejde den dag. HotSpot-chef Bent Nielsen oplyste, at HotSpots gademedarbejdere er massivt på gaden og at Unge4Unge laver aktiviteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.