Foreningernes Hus får ikke lov at blive på den nedlagte Nordgårdsskolen – den flytter op på ”Den hvide Gård”, hvor boligforeningen tidligere havde administration.
Aarhus Kommune har ikke tålmodighed til at vente, til et Gellerups beboerhus står færdig om tre-fire år. Børn og Unge-afdelingen vil lave børneby på skolens grund, og derfor skal de mange foreninger flytte, så bulldozerne kan rive skolen ned. Gellerup.nu flytter i øvrigt med til Den hvide Gård.
Forhandlingerne er ikke faldet på plads endnu. Derfor kan det heller ikke siges, hvornår flytningen sker, men det kan meget vel ske i løbet af i år.
Formelt er det stadig Brabrand Boligforening, som ejer gården, men allerede i efteråret blev det lagt op til, at Gellerupparken skal eje gården. Både Gellerupparken og Toveshøj er blevet spurgt, hvordan de stiller sig til en flytning, og om de kan se nogle perspektiver i, at foreningshuset kommer til at ligge lige over for Tousgårdsladen.
Fordele ved naboskab
Begge afdelingsbestyrelser er positive og ser en række fordele ved det nye naboskab, som fysisk er sikret via gangbroen over Edw. Rahrs Vej. Men Tousgårdsladen er et kommunalt støttet beboerhus, og bag det står Tousgårdens Venner, som skal sige ja til et samarbejde.
Formanden for Tousgårdens Venner, Esben Trige, fortæller, at foreningen lige har haft generalforsamling, men de havde på det tidspunkt ikke fået nogen formel henvendelse fra Foreningernes Hus eller boligforeningen om en samarbejdsmodel.  Derfor skulle generalforsamlingen ikke tage stilling til noget.

”Vi har talt om det i bestyrelsen, og vi er da positive. Min personlige holdning er, at det er oplagt at lave et samarbejde på tværs af Edw. Rahrs Vej.
Der kan komme gang i nogle flere aktiviteter, og vi kunne måske have fælles lokalebooking. De to huse ligger jo centralt i Gellerup-Toveshøj, og vi kunne udvikle et ”foreningscentrum” med undervisning, medborgerskab, cafedrift og så videre,” siger Esben Trige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.