En stor flok 8. klasses elever fra Brårup Skole i Skive var i sidste uge på besøg i Gellerup. Dagen startede ud med at Formand for afdelingsbestyrelsen, Helle Hansen, bød de 97 elever og deres lærere velkommen i Foreningernes Hus. Hun fortalte lidt fakta om Gellerupparken, og især det faktum at Gellerup huser 86 forskellige nationaliteter, fik de unge til at høre ekstra efter.
Bagefter blev eleverne delt op i tre hold, og udover Helle Hansen hjalp borgerjournalist Elsebeth Frederiksen og Helle Sørensen fra Gellerup Museum med at vise dem rundt i området. Turen gik bl.a. til Globus1, Gellerup Badet og Gellerup Museum, hvor de unge var meget overraskede over museets beliggenhed, da de stoppede op foran opgangen på Gudrunsvej. Til sidst skulle de tre grupper mødes i Bazar Vest, hvor frokosten skulle indtages, og der var tid til at kigge rundt.
Spændende med så mange baggrunde
En af lærerne fortæller, at de på Brårup Skole har et tema i år om internationale dimensioner. Der er meget få to-sprogede på skolen, og det er vigtigt, at de unge ser miljøer, der er mere multikulturelle. Hun fortsætter og siger, at en vigtig årsag til deres besøg også er, at få nedbrudt nogle fordomme om området.
På trods af det var en meget kold og blæsende dag, syntes eleverne fra Brårup Skolen, at det var interessant at komme på tur rundt i Gellerup. En af eleverne, Janne, havde som mange af de andre ikke været i Gellerup før, og hun synes, det var spændende at se et så anderledes sted. Hendes veninde Simone havde faktisk aldrig nogensinde hørt om Gellerup, og hun var meget overrasket over, hvor mange forskellige kulturelle baggrunde der var her. En tredje veninde Laura sagde, ”jeg synes, her er hyggeligt herude, da det er fedt med så mange forskellige typer.”
Pigerne er ikke sikre på, om de kunne tænke sig at flytte hertil en dag, da de har hørt om kriminalitet, men de synes, det har været positivt at opleve Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.