Mariam Sidawi er rollemodel og bor i Toveshøj. Hun er lige nu i gang med pædagoguddannelsen. Noget hun ikke havde regnet med, da hun i folkeskolen blev kastet rundt i forskellige skoler.

22-årige Mariam er født i Danmark, og hun har haft en meget kaotisk tid i folkeskolen: ”Jeg føler først rigtig min folkeskole begyndte i 6. klasse i Sødalsskolen, for det var først her, jeg kom i en almindelig klasse.”
Inden da havde Mariam skiftet skole et utal af gange, og var blevet fejlvurderet af socialcenteret. Hun var i observationsklasser og var også havnet i en handicap-klasse på et tidspunkt.

Det var yderligere svært, da hendes forældre, som kom til Danmark i 1989, ikke kendte det danske system eller talte dansk. I 8. klasse gik hun på Vestergårdskolen, hvor hun havde en rigtig streng, men god lærer, og hun lærte for første gang, hvad en stil og matematikopgave var. Hun klarede sig igennem, især takket være lektiehjælp.

Tilbage på skolebænken
Hun startede som 17-årig på handelsuddannelsen (HG), da hun ville være butiksassistent, men efter et år skiftede hun mening, bl.a. pga. arbejdstiderne. Hun ville hellere være kontorelev, så hun skiftede over. Hun søgte praktik i alle familiecentre og kom til samtale ved alle fire, men valgte Familiecenter Syd. ”Jeg gemmer stadig alle brevene derhjemme,” siger Mariam med et smil.

D. 31. august 2011 blev Mariam færdig som kontorassistent, men da der var ansættelsesstop i kommunen, kom Mariam på andre tanker: ”Jeg fandt ud af, at jeg ikke ville tilbringe mit liv foran en computerskærm, jeg er meget mere social og vil gerne ud blandt andre. Så jeg valgte kontoret fra og valgte pædagoguddannelsen til.” Der startede hun så 5. september, og det går rigtig godt, og Mariam nyder at være tilbage på skolebænken. Noget hun ikke regnede med, at hun nogensinde skulle komme til.

Stolt over hvor hun er i dag
Mariam bruger sin erfaring til at hjælpe andre unge mennesker, da hun er rollemodel ved Vejledningscentret for Uddannelse og Arbejde i Gellerup.
”At være rollemodel hjælper mig med at huske på, hvem jeg har været, og hvor jeg er nu. Det gør mig stærkere, og jeg er stolt over hvor jeg er i dag.

Jeg kan også hjælpe de unge med at se hvilke mange muligheder de har i dag, muligheder som jeg ikke havde i den alder. Mit budskab til de unge er, at de skal kæmpe, have viljen til det og så bare være en fighter.”
Mariam fortæller til sidst, at selvom hun selv har klaret sig flot igennem uddannelsen, ville hun ønske, at hun kunne have haft en rollemodel dengang.

Vejledningscenter for Uddannelse og Arbejde www.vcua.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.