Oven på resterne af den gamle haveforening i Toveshøj er en ny terapeutisk have på vej.  Noget fra den gamle haveforening ses stadig, hvor Toveshøjhaven skal ligge, mellem Janesvej og Hasle Bakker.

”Det var en ældre dame på Toveshøj. Jeg kan ikke huske, hvad hun hed. Hun fik lov til at leje det lille stykke jord af kommunen, men så fandt hun ud af at det var alt for dyrt, og så blev der oprettet en lille haveforening for os på Toveshøj. Den hed Mariehønen. Det var én, der hed Kirsten Jacobsen (mangeårig afdelingsformand på Toveshøj, red.), der var primus motor, da vi startede foreningen.”
Sådan fortæller den 85-årige Martin Jensen, som i to-tre år var formand for haveforeningen, som i slutningen af 1970´erne blev oprettet på det lille stykke jord bag børneinstitutionerne ved Tovshøjskolen. Arealet har nu i mange år ligget øde hen.

” To af medlemmerne gik der om sommeren og om vinteren, og de byggede blandt andet nogle drivhuse. De stod nede bagest i haven. Der var også en lille skurvogn med haveredskaber. Rundt om haven plantede vi så brombærbuske, så folk ikke kunne komme så nemt ind og ødelægge noget, for der var efter noget tid kommet meget tyveri og hærværk,” husker Martin Jensen.
Det er nu tanken, at området igen skal tages i brug, som led i Samvirkets Verdenshaveprojekt.
Det første skridt tages
Skærtorsdag er der forsamlet en lille flok, og specielt arbejdet med at fjerne brombærbuske tager på kræfterne. I en kaffepause går der en livlig snak om konkrete muligheder. Den eksakte planlægning er nemlig ikke på plads endnu. En café hvor folk kan sætte sig ned og få en kop kaffe, adspredelse for Toushøjskolens elever, legeplads med et højt tårn så børnene får mulighed for at se ud over arealet – det er blot et lille udvalg af, hvad der snakkes om af muligheder.

Henover sommeren vil arbejdet med at forberede Toveshøjhaven pågå, næste gang den 13. maj. Gellerup.nu vil gerne tilskynde læserne til at tage del i idéudviklingen. Henvendelse kan ske til  projektleder Elin Kyhl på elinkyhl@live.dk   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.