Foreningen Somaliske Børn og Bedsteforældre vil forene somalierne og vil via forskellige aktiviteter lære børn at vise respekt for ældre og andre kulturer.
Hanan Yusuf, som er næstformand i foreningen, fortæller at de er ved at starte et projekt, som hedder Besøgsvenner. Det handler om, at børn mellem 8-12 skal besøge ældre somaliske medborgere og lære at deres historier. Hanan forklarer, at somaliske børn der bor i Danmark, ikke har en anelse om, hvordan Somalia er, og hvordan det var at leve i da deres bedsteforældre var børn.

Som besøgsvenner kan de unge få et tættere forhold til de ældre, hvor børnene kan fortælle om deres måde at leve på i dagens samfund, og de ældre kan fortælle om, hvordan det er at blive gammel, langt væk fra deres oprindelige kultur. På den måde kan de begge lære meget af hinanden og få respekt for hinanden. 
Hanan Yusuf har oplevet, at ældre i området ikke bliver behandlet godt og tilmed bliver chikaneret på gaden, og det vil hun meget gerne undgå. ”Der er for mange børn og unge i området, der ikke er blevet opdraget til at respektere de ældre, og det er noget vi i vores forening går meget op i at lære vores børn,” fortæller Hanan Yusuf.
Vil gerne i kontakt med danske familier
I dag har foreningen kontakt til Brabrand kirke, der finder danske familier, som kunne tænke sig at mødes med somaliske. De har holdt et par arrangementer i Foreningernes Hus, og der er på den måde blevet etableret gode kontakter danske og somaliske familier imellem. 
De er meget interesserede i at snakke med danske familier, så de kan lære noget af deres kultur. Derfor er alle velkomne til at tage kontakt til dem, hvis de vil være en del af familiefællesskabet.
Arrangement i påsken
Lige nu er der 50 betalende medlemmer, som hver betaler 50 kroner om året. 
De havde i påsken et arrangement, hvor der dukkede der 110 op, så det kan man betegne som en stor succes. Her diskuterede de hvad fremtiden skal bruge for foreningen.  De vil  gerne have flere medlemmer og arrangere udflugter.  Da Danmark ikke ligefrem er velsignet med de mest eksotiske dyr, vil foreningen gerne arrangere en tur til Ree Park for at se på afrikanske dyr.
Intet er planlagt endnu, og grundet økonomien er der ikke råd til de helt store udflugter, men Hanan Yusuf fortæller, at de gerne vil lave nogle arrangementer hvor man bare mødes, spiser kage, hygger og lærer hinanden bedre at kende. Hvis man vil høre mere om foreningen kan man skrive en mail til: somaliske.bbf@gmail.com eller finde dem på Facebook under Somaliske børn og Bedsteforældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.