Mange mænd har fået gratis sundhedstjek i Sundhedscafeen i Tousgårdsladen og flere har efterspurgt aktiviteter særligt for mænd, der kan give motion og mulighed for at træffe andre. Ønsket falder godt i tråd med at undersøgelser viser, at mange mænd passer mindre godt på sig selv, spiser det, de har lyst til og bevæger sig for lidt. Som følge af det lever mænd i gennemsnit 5 år kortere end kvinder, hvis ikke de allerede er dømt til ”game over” i 20’erne pga. et uheld i kølvandet på deres livsstil.
I samarbejde med Livsværkstederne, Beboerhuset Tousgårdsladen, Beboerrådgivningen i Laden, Sundhedscenter Vest, Lokalcenter Gellerup og Foreningen Hasle Bakker har Sundhedscafeen derfor startet en ugentlig gåtur for mænd i Gellerup /Toveshøj. Gellerup og Toveshøj ligger midt mellem smukke naturområder, der gennem de senere år har fået flere udendørs fitnessredskaber.
Motion og fællesskab
”Vi går hver tirsdag. Tilbuddet er for alle mænd i Gellerup og Toveshøj. Vi mødes udenfor Sundhedscenter Vest/Lokalcenter Gellerup/Gellerup Bibliotek kl. 10.30. Turen går gennem Gellerup forbi Foreningernes Hus og Yggdrasil. Næste egentlige stop er Tousgårdsladen kl. 11.00, hvor flere mænd venter, og derfra går vi videre til Hasle Bakker. På tilbageturen er der mulighed for kaffe/te i Laden. Og deltagerantallet stiger. Den første gang, var der kun en enkelt mand, der gik med på turen, og selvom det fortsat er et nyt tilbud, er vi nu oppe på fire og vi vil gerne have endnu flere mænd med. Turen længde aftales med deltagerne, og for tiden går vi ca. en time,” fortæller projektmedarbejder på Sundhedscafeerne og tovholder på gåturen Rosita Ahmadian. Hun tilføjer ”tilbagemeldingerne fra de mænd, som har deltaget på gåturen de sidste tre gange, har været meget positive. De får bevæget sig, og får et fællesskab ud af gåturen.” De seneste tre gange er de første mænd stødt til ved Tousgårdsladen i Toveshøj.
Ifølge Rosita Ahmadian har der været ønske fra de mænd, der har deltaget på gåturen, om at lave øvelser på de motionsredskaber, der eksisterer i området.
”Jeg synes, at det er meget friskt, at mændene ønsker at få mere ud af deres gåture. Fra maj vil Henrik Frederiksen, praktikant i Sundhedscafeen, være med til at imødekomme dette ønske. Han vil udover gåturen være opmærksom på, om der er behov for andre aktiviteter for mænd i Gellerup-Toveshøj,” fortæller Rosita Ahmadian.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.