Tatiana Panina tager imod bydelsportalen i sin lejlighed i på Lottesvej i Gellerupparken. Hun viser rundt i lejligheden, der bærer tydeligt præg af, at det er en designer der bor i hjemmet.  Den ene del af stuen er indrettet med symaskine, garn og stoffer og der står en gine i det ene hjørne.

Hun er født i 1962 i det gamle Sovjetunionen. De flyttede meget rundt, og hun har både boet i Kaukasus og Skt. Petersborg. At hun har boet i Kaukasus har hjulpet hende til at falde til i Gellerup, mener hun. Kaukasus er et område med mange forskellige nationaliteter og religioner, så man lærer at være mere tolerant. Mens hun i Sovjetunionen gik på kunstskole, læste hendes mand nordiske sprog på universitetet. Det var på den måde han kom i kontakt med danskere, som senere blev parrets gode venner.

Flygtede til Danmark

Da manden var færdig med sin uddannelse, besluttede de sig til at flygte til Danmark, fordi de var bange for at blive tvunget til at arbejde for KGB og videregive oplysninger om Danmark og de danskere, familien kendte. Den første tid i Danmark var svær, da hun havde svært ved sproget. Kvaliteten af danskkurser var ikke i top.
”Nogle lærere underviste forkert og brugte for lang tid på den enkelte, mens vi andre bare sad og gloede,” siger Tatiana. Så efter otte måneder på danskkursusbænken bad hun om at komme på daghøjskole for at være sammen med nogle danskere og lære mere om design. 
Her fik hun lyst til at søge ind på designskolen i Kolding og kom ind ved første forsøg.

"En af lærerne på kurset sagde, at jeg ikke kunne få en karriere som designer, når jeg ikke var bedre til dansk,” smiler hun. I 2001 blev hun skilt og stod tilbage med sin lille datter Aleksandra. Da hun ikke kunne finde arbejde lige efter Designskolen, besluttede hun sig for at begynde på TEKO I Herning, som også er en uddannelse indenfor design, men med mere fokus på markedsføring og regnskaber.

Designer – og stewardesse
Hun laver unikadesigns såsom tasker og vil gerne åbne sin egen webshop. På spørgsmålet om hvad hun laver i dag, er det overraskende svar, at hun er stewardesse. Hun er rigtig glad for arbejdet, men det kan godt være hårdt at stå op så længe med højhælede sko og ubekvemme uniformer.
Hun kan godt lide Gellerupparken, men hun flytter snart sammen med sin kæreste, der bor i Ebeltoft.  Huslejen er for dyr til en person, og hendes datter bor for tiden i London. Så selvom Gellerupparken er et godt sted at bo, er flyttekasserne i Tatiana Paninas lejlighed et godt bevis på, at hendes tid i Gellerupparken er ved at være forbi. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.