De gode gamle køkkener i Gellerupparken har holdt ud i over 40 år nu, og lågerne er blevet åbnet og lukket mindst en million gange. En god del af dem trænger nu til udskiftning, og afdelingen har besluttet at foretage en gradvis udskiftning.
Hvis beboerne oplever, at køkkenet bliver for dårligt, kan de naturligvis stadig få varmemesteren til at se på det, men det nye er, at når en lejlighed fraflyttes, vurderer varmemesteren køkkenets tilstand. Og hvis han mener, at der skal sættes et nyt køkken ind, så vil det blive sat i værk.
Vælg mellem gode køkkener
Hvis det tidsmæssigt og praktisk kan lade sig gøre, så kan indflytteren muligvis
nå at være med til at vælge mellem nogle få udvalgte fabrikater, som afdelingen
kan garantere kvaliteten af.Indflytteren kan vælge mellem nogle fabrikater, som afdelingen kan garantere kvaliteten af, og få et køkken sat op til en bestemt pris, som så afdrages over huslejen i 10 år. Det betyder, at huslejen sættes op i forhold til køkkenets pris, men lejeren får til gengæld et nyt og holdbart køkken.

Toveshøj har kørt med denne ordning i et år allerede, og de gode erfaringer gør, at Gellerupparkens afdelingsbestyrelse nu har besluttet at gøre det samme. Med tiden vil afdelingen få udskiftet alle køkkener, og da huslejen samtidig stiger, kan det gøres uden omkostninger for Gellerupparken.
Hvis man vil have luksus, betaler man selv
Men hvad nu hvis indflytteren lige har vundet i lotto og gerne vil have lidt mere luksus end standardvaren?

”Det kan man også, men så betaler man selv,” siger afdelingsformand Helle Hansen og fortsætter:

”Hvis køkkenet ellers er godkendt af varmemesteren, så kan man få nogle af pengene med sig igen, hvis man flytter fra lejligheden inden for de første ti år. Det udregnes efter værdien og hvor mange år der er gået.

Det, at ændringer skal være godkendt af varmemesteren, gælder for alt i lejligheden. Helle Hansen nævner som eksempel, at nogle døre er blevet malet uden godkendelse, og så betyder det, at lejerne får mindre tilbage i depositum, når de flytter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.