Teateret Svalegangen er så småt i gang med forberedelserne til stykket Bygning 4-7-12. Det handler om de mennesker, som Helhedsplanen i Gellerup berører. Som titlen antyder, er det de tre bygninger i Gellerup, der er i fokus, da disse tre skal rives ned.
Chef for teatret Svalegangen, Per Smedegaard, skal selv være en del af det hold, som skal ud og researche til stykket. Første skridt er at tage ud og tale med de personer, som bor i de tre bygninger. De skal tale med folk indtil sommer, og efterfølgende skal stykket skrives af tre dramatikerelever ud fra de udsagn og fortællinger, som folk kommer med.
De nære personlige historier i fokus
”Stykket er hverken for eller imod nedrivning. Alle udsagn skal på scenen. Vi vil gerne vide, hvordan det er at få af vide, at ens bygning skal rives ned. Det er de nære fortællinger, vi er interesserede i,” fortæller Per Smedegaard. Han håber , at folk fra Gellerup vil komme ind og se stykket på Teatret Svalegangen.
Per Smedegaard ligger vægt på, at det er de personlige historier, som er i fokus. Og det er meget personligt for stykkets fortæller og komponist, Chadi Alderbas, som selv er vokset op i Gellerup, og hvis mor stadig bor i bygning 7.
Cha-D komponerer musikken
Chadi Alderbas med kunsternavnet Cha-D underviser til dagligt på Rap Akademiet i Bispehaven, og han skal skrive musikken til stykket. Udover det skal han også på scenen som fortæller under hele stykket.
Til Aarhus Stiftstidende fortæller han, at han personligt tror, at holdningen til Helhedsplanen i Gellerup er ca. fifty-fifty. Han vurderer, de unge mest er imod og de ældre mest er for, inklusiv Cha-Ds egen mor.
Per Smedegaard tilføjer, at det er et samarbejdsprojekt med Skuespillerskolen og dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater. Forestillingen har premiere i foråret næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.