Jeg ved ikke, om I kendte Bent Bruno Hansen, som boede i Gellerup i mange år.  Bent var svag, men klarede sig stort set selv. Han havde ingen tæt familie, og indimellem havde han behov for hjælp til at klare økonomi, kontakt til myndigheder m.v.
En kollega hos mig på Lokalpolitistationen, Per Sørensen, har gennem flere år hjulpet Bent med at købe tøj, lave regnskaber, sørge for han fik klaret sine bankforretninger osv. Ikke en egentlig politiopgave, men noget kollegaen simpelthen påtog sig af medmenneskelighed.
Bent kom stort set dagligt på politistationen, og Per vandt Bents tillid.
Kirken var en stor hjælp
I november sidste år fik Bent konstateret kræft, og han havde ingen til at hjælpe sig, og ingen til at besøge sig på hospitalet, ligesom han havde meget svært ved at forstå, hvad lægerne forklarede ham. Han ville gerne have Per med til disse svære samtaler. Alt dette udviklede sig til, at hospitalet og senere plejehjemmet trak store veksler på Per.
Bent kom også en del i kirken, hvor han fik stor hjælp. Sognemedhjælper Bit Boel Buhl hjalp Bent meget, og hun lagde et stort arbejde i at etablere kontakt til Bents fortid, og hun fik kontakt til noget af Bents familie, som nåede at besøge ham.
 
I løbet af den sidste tid kørte Per og Bit parløb mht. flytning af Bents ejendele og tømning af lejligheden. Ja faktisk har Pers familie hjulpet med at flytte Bents ting.
 
Man har ikke rigtigt kunne få hjælp andre steder fra.
En kæmpe forskel for Bent
Bent var til sidst så syg, at han forsøgte selvmord to gange, hvor både Per og Bit blev kaldt ind til plejehjemmet i Grønnegade for at hjælpe Bent.
De har således gjort en indsats over for et andet menneske, der ligger langt ud over det, man kan forlange af mennesker i deres position.
 
Jeg synes, dette er en meget særlig historie om to mennesker fra hver deres offentlige verden, der virkelig gjorde en kæmpe forskel for Bents i hans sidste tid. Og jeg synes, det er en fantastisk historie om, hvordan det også kan være at bo i Gellerup. I denne situation et sted, hvor man bekymrer sig for hinanden.
Bent døde som følge af sin kræftsygdom forleden, og med sig i graven fik han udover salmebog, billeder og håndører også en politikasket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.