Også på det grønne område skal Gellerupparken og Toveshøj være en del af Aarhus. Der er en arkitektkonkurrence på vej, som skal fortælle, hvordan det grønne strøg ned gennem området, og den skal også forbedre Edw. Rahrs Vej og Bazarpladsen.
Men arkitekter og landskabsplanlæggere kan ikke gå i gang, før beboere i og uden for området har været inde over. De skal sikres indflydelse, før stregerne sættes.
Realdania Fonden har bevilget 3,7 mio. kr. til kommunens og Brabrand Boligforenings kommende arkitektkonkurrence, som altså får to grene: vej/bazarplads og park.
Det grønne område fra Toveshøj børnehaver i Nord til fodboldbanerne i syd er der allerede. Men det er nedslidt mange steder, og der skal tænkes nye ting ind – vandløb, aktivitetspladser og så videre. Forbindelsen op til Skjoldhøjkilen i Nord og Brabrand Ådal i Syd skal tænkes ind i planen. Alt dette skal den grønne del af arkitektkonkurrencen se på.
Beboerne skal have indflydelse
Udviklingsdirektør i Brabrand Boligforening, Flemming Kristensen, lægger vægt på beboerinddragelsen:
"Der bliver masser af muligheder for workshops, så beboerne kommer med input til, hvordan gaden og det grønne strøg skal se ud. Først derefter skal rådgiver-firmaer give deres bud i arkitektkonkurrencen."
Flemming Kristensen har endnu ikke et bud på, hvornår de vindende projekter realiseres. Det har pænt lange udsigter og skal passes sammen med de øvrige elementer i helhedsplanen: nye interne og eksterne veje (omkring årsskiftet 2013/14, og derefter bygninger til kommunale arbejdspladser mv. ved Edwin Rahrs Vej.
Borgmester Jacob Bundsgaard fremhæver også beboernes involvering i en pressemeddelelse fra Realdania:
"Vi har store forventninger til, hvordan vi sammen med beboerne kan lave et innovativt og spændende parkområde til glæde for hele Aarhus. Med arkitektkonkurrencen tager vi endnu et skridt i omdannelsen af Gellerup."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.