Efter en succesfuld vinter-/forårsperiode, hvor en del beboere fra Gellerup- Toveshøj en eller flere gange besøgte sundhedscafeen og fik sundhedstjek i form af vejning og måling af blodtryk/blodsukker og en samtale hos sygeplejersken, går Sundhedscaféen i Gellerup – Toveshøj på sommerferie.
Sundhedscaféen åbner igen onsdag den 8. august kl. 13-15.30 i Tousgårdsladen.
Forskellige behov
”Vi håber og forventer at få besøg af endnu flere beboere efter sommerferien. Som det ser ud, så har mange af beboerne i området efterhånden fået kendskab til vores tilbud, og ved at det gavner dem,” fortæller projektleder i Sundhedscaféerne Helle Dybdal Jensen og tilføjer:

”Sundhedscaféen har været besøgt af forskellige mennesker med forskellige behov. Nogle har haft brug for at blive vejet og målt for at se, hvordan deres vægt ændrede sig, samtidig med at de fik gode råd og vejledning til, hvordan de evt. kunne komme i gang med eller vedligeholde et vægttab, mens andre har haft brug for at få målt blodtryk, blodsukker eller få en sundhedssamtale med sygeplejersken om såvel fysiske som psykiske problemer.”
Flere arrangementer om sundhed
Ud over de sædvanlige sundhedstjek hver onsdag har Sundhedscaféen i Gellerup – Toveshøj i vinter-/forårsperioden samarbejdet med de lokale aktører om et gymnastikhold for kvinder i Foreningernes Hus, gåtur for mænd, Sund madlavning for mænd og Forældre debatforum – et oplysnings- og debatmøde omkring brugen af hash og andre rusmidler blandt de unge.
På debatmødet blev der bl.a. talt om, hvilke tegn man som forældre skal kigge efter, hvordan rusmidlet virker, og hvordan man kommer i gang med at tale om misbruget med sit barn/den unge.
Desuden blev der sat fokus på mænds sundhed i Sundhedsuge for Mænd. Her blev der lavet forskellige sunde aktiviteter for fædre og deres sønner.
”Hvad angår fysisk aktivitet, så synes jeg, at vi har godt fat i de kvindelige beboere i området. Men vi savner og håber på, at flere mænd og børn/ unge henvender sig til os med ønsker om sunde tilbud i området,” fortæller Helle Dybdal Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.