Cirka 15 børn i 10-12-årsalderen var i løbet af sidste uge til madlavnings- og videodage i Laden, og gellerup.nu kikkede ind fredag.

De unge mennesker havde dagen før været rundt med en vogn, hvorfra de solgte dolmer til områdets beboere, og den havde de selv pyntet. Nu er det så sidstedagen, og deltagerne, hvoraf størstedelen er piger, er i gang ved bordet, hvor der snittes grøntsager til spaghettisovsen. En chokoladekage står i en bageform ved bordet.

Tro om igen
Tror man, at et sådant arrangement kan fungere som efter en skabelon, må man dog tro om igen. En række børn opdager, da denne signatur er ved at skrive en opskrift af, at jeg er venstrehåndet. Og straks er man i gang med at svare på spørgsmål om, hvordan man har lært at skrive med venstre hånd,  og  flere af børnene prøver at skrive med begge hænder.

Ligeledes er der rift om kameraet, og flere af børnene kommer nærmest op at skændes om hvis tur det er til at bruge kameraet. Billederne er imidlertid rigtig gode. Se det øverste og nederste billede, der er eksempler på, hvad pigerne har fotograferet.

Hvem gør hvad?
Ligeledes foregår der heftige diskussioner i køkkenet om hvem der skal gøre hvad – alle pigerne er meget ivrige. Det er tydeligt, at de to tilstedeværende aktivitetsansvarlige, Grethe Aagaard og Lars Skrydstrup, ser deres rolle som værende ikke blot undervisere i madlavning, men også i almen dannelse, hvilket de gør flot.

Turen til Laden var således bestemt ikke uden udbytte  – og allervigtigst er her opskriften til den meget lækre chokoladekage!

Chokoladekage
100 gram smør
2 æg
3 dl. Sukker
1,5 dl. Hvedemel
4 spsk. Kakao
1,5 tsk. Vanillesukker

  • Smørret smeltes og køles ned.
  • Æg og sukker røres sammen i en skål.
  • Mel, kakao, vanillesukker og salt røres sammen for sig selv og blandes  i æggemassen sammen med smørret.
  • Dejen hældes i formen (som enten er smurt eller med bagepapir)
  • Kagen bages ved 150-175 grader i 30 minutter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.