Teatret Svalegangen er i fuld gang med at lave et teaterstykke om Gellerups helhedsplan med udgangspunkt i de tre blokke, som skal rives ned. Og beboernes egne historier skal med.
Stykket, som får premiere næste forår, skal skrives i løbet af efteråret, og i den forbindelse rykke et hold dramatikerelever fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater i løbet af august ud til Gellerup.
Her håber de blandt andet at komme til at snakke med nogle af beboere, der lever i de blokke, som skal rives ned.
”Dramatikerne skal skrive tekster, som er baseret på samtaler med beboere. Og derudover er der også en ide om, at nogle af beboerne i de berørte bygninger, måske kan medvirke i stykket og fortælle deres egen historie på scenen,” fortæller Kjersti Hustvedt fra Svalegangen.
Cha-D laver musikkenForestillingen bliver til i et samarbejdsprojekt mellem Skuespillerskolen og Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater. Og det vil også være elever fra 2. og 3. årgang, som skal stå på scenen, når stykket skal spilles.
Musikken derimod vil blive leveret af den lokale rapper Cha-D, der også hedder Chadi Alderbas. Han har boet i Gellerup hele sit liv og underviser i dag blandt andet på vestbyens Rap-skoler.
Skriveskole i Yggdrasil
I forbindelse med udviklingen af stykket vil der i begyndelse af august blive holdt en gratis skriveworkshop i Yggdrasil, hvor børn og unge fra Gellerup under vejledning af professionelle teaterkunstnere vil kunne lære at skrive dramatik.
Og hvem ved, måske skriver de unge en af de tekster, som kan komme med i den færdige forestilling næste forår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.