Mere end 60 børn fra både Gellerup og det øvrige Aarhus stod i sidste uge tidligt op hver dag, selv om de holder sommerferie fra skolen. Det skriver Aarhus Onsdag Vest, som besøgte sommerskolen, som er arrangeret af frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke.
Sommerskolen foregik i Globus1 med temaet "Latinamerika i børnehøjde", og ugen bød på workshops med leg og læring om landene Peru, Brasilien, Columbia og Costa Rica. Børnene lærte blandt andet, hvordan man holder sig varm i det peruvianske højland, og hvilke dyr, der lever i Costa Rica. De fik desuden besøg af en brasilianer, der lærte dem at danse kampdansen capoeira, samt to århusianske rappere, som hjalp børnene med at lave deres egen rapsang.

Ud over det sædvanlige
Aarhus Onsdag taler også med en af de frivillige, Nicoline Wermuth. Hun mener, at børnene har fået oplevelser ud over det sædvanlige.

"Børnene har fået voksen opmærksomhed fra andre end deres forældre og fra nogle, der ikke var forpligtede til det, men var der helt frivilligt. Desuden var der mere tid på sommerskolen, end der formentlig er, når børnene går i skole, for vi havde ikke nogen ting, vi absolut skulle nå. Men der var nogle ting, vi gerne ville have, de skulle prøve, fordi de kunne få en succesoplevelse ud af det," siger Nicoline Wermuth.

Hun oplevede, at nogle af børnene var sammen med andre typer børn, end de er vant til. "Det, tror jeg, kan være meget lærerigt for begge parter," siger Nicoline Wermuth blandt andet til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.