Er du glad for at følge lidt med i Skræppebladet eller på gellerup.nu, og værdsætter du åbenheden i Gellerup-Toveshøj? Kan du lide at fortælle? Har  du en interesse eller en forening, som du synes at du gerne vil fortælle lidt mere om?  Eller har du bare lyst til at opleve og fortælle?

Denne artikel skal ses som en lille artikel om, hvordan det er at være borgerjournalist, og man kan sige, at der er både glæder og udfordringer forbundet med at være skribent. 
Egentlig tror jeg, at det er bedst at starte med at være realistisk omkring udfordringerne, og jeg vil ikke negligere, at der er kamp om den dyrebare fritid. Det kan for eksempel være arbejde, studier, familie/venner og fritidsinteresser generelt, der lægger beslag på fritiden. Men det kan måske også være sproglige barrierer – vi har mest etniske danskere blandt borgerjournalisterne.
Op i fugleperspektiv
Lad os få det hele op i et fugleperspektiv – se på borgerjournalistikken som en personlig opdagelsesrejse i de omgivelser, som man måske blot bevæger sig rutinepræget igennem.  Det kan være foreninger, musik- eller teaterevents, samtale med etniske palæstinensere i forbindelse med politiske problemstillinger, en tur i Bazar Vest, møde med spændende personligheder, altså kort sagt: Hvad fantasien tillader én – så bliver det hele måske lidt mere interessant.

Senest har jeg været på indisk restaurant i Bazar Vest og derigennem lært en journalistkollega bedre at kende – man snakker så godt, når maden er god!
Men hvad så med de sproglige barrierer? Vi har for nyligt fået det første ikke-etniske medlem af Skræppebladets redaktion, da Abdulmalik Farah er blevet valgt for Toveshøj. Han er forfatter, og som man kan forvente, er det ikke uden nogle sproglige fejl. Men han er en dygtig og samvittighedsfuld skribent, der i forvejen er forfatter, så der er godt nok nogle ting, der skal redigeres af den samarbejdsvillige redaktion, men hvad han egentlig skriver er udmærket, og vi er glade for ham.

At opleve er at leve!

Det har været horisontudvidende at være en del af så forskellige aktiviteter som

  • Naturistsvømning, teaterforestillinger og kirkekoncerter
  • Beboermøder og børneaktiviteter i Laden
  • Kulturelle aftener kun for palæstinensere og madaftener for alle – alt sammen i Laden
  • Grundlovsdag med taler og cirkusoptræden

Man går ud med sit kamera og sin notesblok og kommer hjem med nye oplevelser og nye bekendtskaber, der sætter ny kulør på tilværelsen.
Jeg har en del rejseblod i årene, og det er dejligt at have det syn på sin skribentaktivitet, at ”så, nu går jeg ud og får en oplevelse” og så bagefter fortælle om det og i nævnte rækkefølge. Så oplever man på en alternativ måde, at H.C. Andersen havde ret, da han skrev ”at rejse er at leve.”
Så har du en interesse eller en forening, som du gerne vil fortælle om, eller har du bare lyst til at opleve og fortælle, så kontakt redaktionen og kom med på det gode skib MS”Gellerup.nu”
Ring til redaktør Birger Agergaard på 6130 8699 eller skriv til birger@bydele.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.