Klokken lidt over ni går flaget til tops på Tovshøjskolen, og de nye børn i to 0. klasser hjælper skoleleder Jesper Lund Madsen med at gøre det helt rigtigt. Svaret kommer lidt tøvende, da han spørger børnene, hvad det er for noget rødt stof, han har i hånden, men de er nok lidt generte.
For det er første skoledag i dag. 28 børn starter i to klasser, og børnehaveklasselederne hedder Hanne Corfitzen og Dalal Amin, og pædagogerne i de to klasser hedder Maria Guldbjerg og Søs Bruhn.
Børnene har glædet sig meget, de har fint tøj på, og skoletasken hænger på skuldrene og ser fine og nye ud. Mange af børnene kender allerede hinanden og tager sidekammeraten i hånden, mens andre har det bedst med at have mor eller far lige i nærheden.
Færre børn i år
28 børn er under sidste års børnehaveklasser, som havde over 30 elever. Der oprettes alligevel to klasser til de 28, da viceskoleleder Kirsten Hjortshøj har tiltro til, at der nok skal komme flere i sensommeren.

Her på første skoledag er der endda flere blandt de 28. der ikke dukker op, men de er vist på vej. Ramadanen spiller måske ind her. Når et af disse børn bliver kaldt frem, lyder det et par gange "Hun er på vej" og "Han kommer i morgen". "Det glæder vi os til," svarer Jesper Lund Madsen. 
20 børn på Lykkeskolen
Også Lykkeskolen ved Bazar Vest har første skoledag i dag. Skoleleder Ahmed Moussa fortæller, at 20 børn går i indskolingsklasserne 0.-4. klasse, og det er også en smule under sidste års niveau.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.