Tre unge dramatikerelever fra dramatikerskolen ved Aarhus Teater møder en solskinsrig tirsdag op ved Gellerup Bibliotek for at gå en tur rundt i Gellerup og Toveshøj. Med sig har de Chadi Alderbas (Cha-D), der er vokset op på Gudrunsvej, hvor hans familie stadig bor.
De skal ikke bare ud og kigge på området – de er her også for at høre Chadi fortælle om sin barndom i området og for at høre nogle gode historier om, hvordan det egentlig er at bo i Gellerup.
Stemt dørklokker
De tre dramatikere, Henrik Szklany, Niclas Ashkan Johansen og Simone Isabel Nørgaard, skriver på et teaterstykke om helhedsplanen – særligt om nedrivningen af de tre blokke på Bentesvej, 11, 12 og 14, og de mennesker, der bliver berørt af dette. Du har måske allerede mødt en af de tre unge dramatikere – de har stemt dørklokker i de berørte blokke i uge 32, hvor de havde base i en lejlighed på Jettesvej.
”Det har været meget blandet, hvad folk har syntes om helhedsplanen og nedrivningen af blokkene,” fortæller Niclas, og Henrik tilføjer ”men folk har taget godt imod os, når vi kom forbi og har gerne villet snakke med os.”
Rundtur i Gellerup
Dagens gåtur med Chadi begynder på legepladsen ved Nordgårdshallen, hvor han kom meget som dreng for at spille fodbold. Han fortæller om sine opvækst i området og svarer på de tre dramatikeres spørgsmål om livet i Gellerup. Turen går forbi Bazar Vest og slutter med et besøg hos Cirkus Tværs, hvor Chadi også kom som dreng.
”Det er sjovt at tænke på, at de fleste af rødderne sikkert er kommet her og har været klovn eller jonglør på et eller andet tidspunkt,” griner Chadi.
Skriver musikken
Chadi er ikke kun med som lokalguide i dagens anledning. Han skal medvirke i det stykke, de tre dramatikere skriver, og desuden leverer han den musik, der skal binde historierne sammen. Og han er allerede godt i gang med at lave musikken, fortæller han.
De gode historier
Historierne om menneskene i Gellerup er ved at tage form i hovederne på de tre dramatikere, men hvordan stykket endelig kommer til at se ud, ved de ikke endnu.
”Det bliver formentlig en slags montage, men nu skal vi hjem og skrive og prøve forskellige ting af,” fortæller Simone og slutter ”og vi vil stadig gerne have flere gode historier at arbejde med.”
Så hvis du bor i blok 11, 12 eller 14 (Bentesvej 13-19, 21-31 eller 41-51) og har en god historie at fortælle, hører Henrik, Niclas og Simone gerne fra dig. Du kan skrive til dem på adressen niclasjohansen@gmail.com
Teaterstykket har premiere i april 2013 på Svalegangen. Billetter kan bestilles allerede nu, men kig efter titlen ”Bygning 4-7-12”. Stykket blev navngivet inden den sidste revision af helhedsplanen, hvorfor bygningsnumrene er forkerte.
Du kan læse mere om forestillingen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.