”Velkommen alle sammen – det var godt, at I kom, for uden jer var salen tom.” Sådan starter Trille Lucassen, daglig leder af Cirkus Tværs den internationale cirkusforestilling ”The Exchange Show”, der blev vist for publikum sidste fredag og lørdag.
Europæisk udvekslingsprogram
I ugen op til har 69 unge cirkusartister fra fire europæiske lande været samlet på Godsbanen i Aarhus, hvor de har skullet lære nye artistiske færdigheder af hinanden. Og de er blevet meget klogere på, hvad det vil sige at samarbejde og at tage ansvar. Alle deres anstrengelser skulle munde ud i en fælles forestilling, som de selv havde stået for at lave.
Flot forestilling
Og sikken en forestilling! Der var dans og musik, gøgl og sjov, linedans og trapezkunster, jonglering og balance på bold og meget mere. Forestillingens afsluttende fællesdans viste tydeligt for publikum, at de unge artister var stolte og glade for det, de havde præsteret. Og publikum viste tydeligt, at de var imponerede – der blev klappet så meget, at artisterne måtte på gulvet en ekstra gang for at modtage publikums applaus.
”70 unge mennesker har lige fået 70 nye venner,” siger Trille Lucassen som afsked og tilføjer efter showet: ”Det var så fantastisk – jeg har gåsehud over det hele.”
Fællesskab og personlig udvikling
Det er ikke kun Trille, der er stolt over forestillingen. De unge artister fra Cirkus Tværs har fået et kæmpe boost af selvtillid, fordi de oplever, at tingene lykkes for dem. De ser, at de udvikler sig og bliver bedre – ikke kun artistisk men også rent menneskeligt.
De ser, at andre unge tager ansvar, og det identificerer de sig med og forsøger at gøre det samme selv, fortæller Trille og forsætter ”Ungerne har oplevet hvad fællesskab er, hvad det vil sige at indgå i en gruppe, og de kan næsten ikke vente til næste år, hvor vi skal til Holland.”
Cirkus på tværs af kulturer
Udvekslingsprogrammet har været en stor succes, vurderer Trille. ”Det, der er fedt ved sådan en udveksling, er, at kulturforskelle bliver vasket ud, og fokus bliver rettet mod, hvordan vi er ens, frem for hvordan vi er forskellige.”
Samtidig gavner det også arbejdet hjemme i Cirkus Tværs på Gudrunsvej. ”Sådan nogle oplevelser er med til at holde de unge motiverede, så de kan komme med igen næste år, og de små oplever, at de store har fået nogle fede oplevelser, som de også gerne vil have,” fortæller Trille og tilføjer, at man selvfølgelig skal yde for at nyde.
Stadig meget på programmet
Der skal konsekvent træning til, men inden hverdagen melder din ankomst i Cirkus Tværs, skal de lige et smut til Børn og Unge Festival i Salling og deltage i paraden ”Westside Upside Downside” i festugen. Så gik du glip af ”The Exchange Show” har du rig mulighed for at se de unge artister optræde i den kommende tid.
Se mere om Cirkusfestivallen for børn og unge her
Se mere om Westside Upside Downside her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.