En af de mest glade dage i den islamiske kalender, Eid al-Fitr, også kendt som Eid ul-Fitr eller Eid, er en fest, der markerer afslutningen på ramadanen.
Somaliere fejrer Eid ved at samles med venner og familie, forberede søde delikatesser, iført nye klæder, og give hinanden gaver og sætte op lys og andre dekorationer i deres hjem.

Herboende somaliere har den 19. august markeret afslutningen på den månedlange faste i Ramadan i Foreningernes Hus. Der kom 250-300 mænd og kvinder og deres børn klædt i flotte og farverige påklædninger.

Der er en bred vifte af skikke og traditioner, der markerer Eid festlighederne i Somalia, men generelt er det er betragtet som en dag med familie, snarere end offentlig fest.

Først noget at spise…
Festen startede med en frokost, som omfatter ris blandet med kød og grøntsager og pasta ledsaget af anjeero (en slags pandekage). Halwad, som i Somalia er mere som en spidskommen-aromatiseret creme, serveres også, sammen med særlige stegte (eller bagte) kiks lavet af mel, sukker, olie, varmt vand og bagepulver.

Voksne fortalte om somalisk sprog og kulturelle traditioner. Kultur er en måde at beskrive de tanker, sprog, skikke, overbevisninger, værdier, skikke og traditioner af en bestemt race, etnisk, religiøs eller social gruppe. Børnene var meget optaget af det, der blev fortalt.

Derudover var en fodboldturnering for børnene. Derefter uddelte man gaver, sodavand og slik til vinderne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.