Godsbanen – kommunens nye kulturcenter i Skovgaardsgade – inviterer nu på en udstilling, som eleverne i 3a og 3b på Tovshøjskolen står bag.
Udstillingen hedder ”Tanken lander” og vises fra 10 til og med 14. oktober.

Eleverne præsenterer noget af det, de har arbejdet med i et fortælle- og oplevelsesprojekt, som skolen gennemfører sammen med Gellerup Højskole. Det er noget så specielt og interessant som en ”fortælle-fernisering”, der foregår til åbningen 10. oktober kl. 10.

Hver klasse har i fire uger arbejdet med billedkunstneren Mette Juel om at skabe unikke kunstneriske udtryk. De er baseret på elevernes fortællinger, fortalt til en iPad og omdannet til en kode, som besøgende kan scanne ind på smartphones, hvis de har en bar code scanner.

Udstillingen viser også nogle visuelle værker – nemlig nogle figurer, som børnene har omsat deres fortællinger til.

Om projektet:

Gellerup Højskole skriver i omtalen af projektet blandt andet:

Fortællingen er en genial undervisningsform, som formidler sammenhænge, viden, bevidsthed og holdninger. Historisk dannelse betyder bl.a., at man bevidst erfarer sin egen tid. At fortælle og lytte skaber forestillinger og følelser, iagttagelser og fornemmelser.

Det særlige ved fortælling er, at historien bliver skabt i øjeblikket og udvikler sig afhængigt af de, som hører den. Fortælling skaber således to slags billeder: De billeder, som fortælleren maler med ord og de billeder, som fortællingen skaber i tilhørernes begrebsverden. Børns evne til at fabulere og reflektere modner til den verden, de omgiver sig med.

Det sker på en vandreudstilling til en lang række af landets folkeskoler og gymnasier og med ferniseringen på Godsbanen.

Næste år vil der være to lignende udstillinger med 6. klasser, der vi arbejde med fortællinger og animerede film.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.