Forleden deltog ni unge i en debat om at gøre Gellerup til et bedre sted for alle at bo i. Initiativet kom fra Nydansk Ungdomsråd, som over hele landet laver debatter under titlen ”De overhørtes Parlament.”

Der blev talt meget om, at en del unge søger mod kriminalitet på grund af jalousi og mangel på materielle goder, for at være "med" på moden, så de ikke bliver set "ned" på, og for at blive anerkendt. Det, som de IKKE tænker over, er at de gør noget forkert, og at det stort set vil følge dem resten af deres liv.
Når de søger mod kriminalitet, ødelægger de det ikke kun for sig selv, men også for andre.

Efter ”Det overhørte Parlaments” mening gør forældrene ikke noget ved det. Forældrene stopper ikke deres børn i at gøre noget forkert, men de støtter tværtimod op omkring hadet til politiet.

Overvågning og politi
Overvågning var et emne, som parlamentet debatterede meget. Der var lidt uenighed omkring overvågning og politi, nogle mente at det var bedst med flere patruljevogne i Gellerup, mens andre mente, at det kun vil skabe mere kaos, end der er i forvejen med politiet i Gellerup nu.

Parlamentet var enigt om en ting, nemlig at hvis der bliver sat overvågningskameraer op, vil de unge gøre alt for at fjerne dem, så det vil være bedst, hvis kameraerne sættes op nogle steder, hvor ingen kan få fat på dem, uden at det bliver opdaget.

En af de unge fra parlamentet, Sinan Al-Karradi, sagde noget vigtigt om politiet og politikerne:

"I stedet for at sende de unge mellem mange år i fængsel sammen med mordere o.l., bør de gøre noget andet, såsom at sende dem til Sønderjylland. Nogle af mine kammerater blev sendt derned og er nu i gang med at tage uddannelse."

Gellerup ville få et meget bedre rygte og omtale i medierne hvis de unge ville smide deres "Ghetto-image" væk, når de er udenfor deres kvarter, hvor man skal tages seriøst for at komme langt i livet. De unge bør fokusere på at få en god uddannelse for at vise, at selv om de måske har forældre, der ikke har mulighed for at bidrage til samfundet, så kan deres unge etniske danskere sagtens gøre det!

Næste møder

  • 6. november bliver der afholdt et møde med det unge parlament enten i Gellerup eller på rådhuset.
  • 17. november vil nogle fra parlamentet tage til Christiansborg for at diskutere med politikerne, hvad der kan gøres i Gellerup for, at det bliver et bedre sted for alle.

Læs mere om De overhørtes Parlament

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.