Et af de mest triste syn i Gellerup er kommunalt. Nordgårdhallen virker ikke indbydende, og det har været svært at få kommunen til overhovedet at vedligeholde arealet udenfor. Endnu værre er det på lokalcenterbygningen og biblioteksbygningen.
40 år gammelt beton, som ikke vedligeholdes, kan blive rigtig grim, og forleden måtte kulturrådmand Marc Perera Christensen stå på mål for kritik af bygningerne. Han indbød selv til snakken, da han troppede op på biblioteket.
Torben Hartmann, som er i bestyrelsen for Gellerup Fællesråd, lagde for:
"Hvordan kan det ske, at de kommunale bygninger kan blive så grimme og misrøgtede? Der løber jo sort sod ned af dem. Private kan holde deres bygninger, mens kommunen bare lader det sejle. Hvem er ansvarlig," spurgte han.
Marc Perera parerede så godt, han kunne, selv om vedligeholdelse ikke hører under hans afdeling:
"På et tidspunkt begyndte "krybben" at blive tom, så vi måtte skære, hvor vi kunne gøre det, uden at det gjorde ondt. Problemet er jo, at vi af uransagelige årsager tror, at vore bygninger holder i 100 år," sagde han og beklagede, at pengene til vedligeholdelse er forsvundet ind i andre dele af kommunens budgetter.
Hvad han ikke nævnte, var, at kommunen slet ikke vil beholde betonbygningerne på Gudrunsvej 78 og 82. De skal sandsynligvis rives ned til fordel for en mulig udvidelse af butiksarealet ved City Vest.
Men det har kommunen tænkt i under et år – forfaldet på bygningerne har varet i årevis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.