Det nuværende nøglesystem i Gellerupparken er mange år gammelt. Derfor skal de gamle Trioving-nøgler i det nye år skiftes ud med en anden nøgletype. Arbejdet med at skifte de mange låse i de 1776 lejligheder, forventes at gå i gang på Gudrunsvej i løbet af januar måned, og derefter fortsætter udskiftningen rundt i hele afdelingen.
Alle beboere får udleveret fire nye nøgler. Dog er der mulighed for at få flere nøgler, hvis man allerede i dag har fået fremstillet ekstranøgler. Så byttes den gamle bare ud med en ny. Som noget nyt skal hver enkelt beboer, fremover aflevere en af sine nøgler til driftskontoret, hvis man ønsker, at driften skal kunne låse sig ind i ens lejlighed, når man ikke er hjemme. Det er fordi der ikke længere findes a-nøgler i systemet. 
Brikker til kældergangen
Udover nye nøgler får alle beboerne i Gellerupparken en brik, som skal bruges for at låse sig ind i kældergangen under blokken. Dog kan brikken kun bruges ind til den kældergang, hvor beboerens kælderrum findes.
For at låse sig ind i selve kælderrummet skal husstandsnøglen stadig bruges. Brikken er personlig, så briklåsen kan registrere, hvem der har låst sig ind i kælderen, hvor og hvornår. Og håbet er, at briksystemet kan være med til at forhindret, at uønskede personer tager ophold i kældergangene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.