Tidligere i december mødtes en masse unge landet rundt på Christiansborg for at snakke med politikerne. Der dukkede desværre kun fire politikere op til mødet, men på trods af det gik mødet perfekt.

Nydansk Ungdomsråd havde i to omgange lavet "De overhørtes parlament", hvor unge diskuterede med hinanden og med byrådspolitikere, hvordan fremtiden kan se ud for nydanske unge og for samfundet.
Tredje omgang foregik på Christiansborg til et fælles møde. Denne gang var det kun de unge, der skulle snakke til politikerne. Politikerne kunne ud fra de forskellige dele af landet se, at etniske danskere mente at de havde samme problemer – eksempelvis det at få arbejde og tage uddannelse. Dette var nyt for alle til mødet, både for politikerne der dukkede op, for de unge som deltog og for mig.

At sidde i det samme lokale som politikerne på Christiansborg var en oplevelse for alle, politikerne lyttede virkelig til, hvad vi havde at sige, spurgte ind til, hvordan de ville kunne være med til at hjælpe for at gøre det man nu kalder for "ghetto"-livet nemmere for alle.

Der blev snakket om alt, folkeskoler, uddannelser, arbejde og forældre, fritidsaktiviteter m.m. Hvad de ku gøre for at hjælpe, og hvad vi som unge kan gøre for at gøre Danmark til et bedre sted at leve i.

Jeg synes personligt mødet ikke kunne have gået bedre, og håber på at de vil tage vores ord til sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.