Nytårsudtalelse: Vi har bedt personer med tiknytning til Gellerup om at pege på, hvad der lykkedes for dem i 2012 – hvad de vil arbejde mere med – og hvad deres personlige vision for Gellerup og Toveshøj er.
Pia Katballe Sørensen, beboersamarbejdskonsulent, Gellerupsekretariatet, skriver:
Hvad er lykkedes?
Der er mange små ting, der er lykkedes i 2012, og jeg vil gerne tage udgangspunkt i mit eget ståsted i beboersamarbejdet i Gellerup og Toveshøj. Først og fremmest er jeg rigtig glad for den modtagelse jeg har fået som repræsentant for Gellerupsekretariatet og Helhedsplanen – takket være de mange positive enkeltpersoner og foreninger i området. Det er lykkedes at komme i dialog med rigtigt mange.
Så har vi fået ansat ni motiverede unge mennesker fra Gellerup og Toveshøj i fritidsjob – de vil blandt andet skrive om hvad der sker i området og på deres skoler – og hjælpe os på kommunen med at skrive mindre akademisk (håber jeg :-)) og bygge bænke sammen med en masse lokale frivillige. Gellerupbænken som vi kalder den – du kan følge os på Facebook, søg blot på Gellerupbænkene. Eller kom og vær med!
Og hold da op hvor en opbakning vi fik til LEGO-arrangementet, hvor børn fra Tovshøjskolen og Sødalskolen byggede deres drømme for området i et halv tons LEGO. Det var en fornøjelse med så mange motiverede børn!
Vi har fået etableret et lille kontor på hjørnet af Gudrunsvej 80 – lokalcentret – hvor jeg holder til ind imellem, og ønsket for 2013 er, at jeg kan være der endnu mere – og at vi får udvidet tilstedeværelsen og aktiviteterne – måske får vi endda større forhold og kan i endnu højere grad få besøg af beboerne i området. Det er mit store ønske.
Planer for 2013
I forhold til Helhedsplanen går vi jo i gang med at rive den gamle Nordgårdskolen ned, og i den forbindelse bliver der en række små og store aktiviteter, som blandt andet vil involvere dem der har lyst til at kigge forbi.
Og jeg håber at kunne få et endnu tættere samarbejde med skolerne stablet på benene – hvordan jeg har tænkt, vil jeg ikke afsløre, da jeg lige skal have skolerne med på ideen – og måske har de nogle endnu bedre ideer.
Og I vil helt sikkert komme til at høre mere fra vores fritidsjobbere, både street reporters og bænkebyggere. Og forhåbentligt kommer vi til at se en masse flotte bænke i området – og vi vil fejre det i Bazaren og foran Rådhuset med musik, dans osv. Glæd jer!
Tanken er også, at vi i Gellerupsekretariatet bliver meget mere synlige på blandt andet Samvirkets møder – her vil vi hver gang fortælle sidste nyt om Helhedsplanen – og tage deltagernes input med tilbage.
Personlige visioner
Her vil jeg gerne komme med et ønske og et håb, nemlig at vi bliver endnu bedre til at samarbejde på tværs af interesser i det kommende år. Det har været en meget stor fornøjelse at være en mikroskopisk del af arbejdet i Gellerup og Toveshøj i det forgangne år, og derfor går mine ønsker på et endnu større samarbejde.
Og mit håb går på, at beboerne også i endnu højere grad får lyst til at mødes med mig og snakke om håb, drømme, bekymringer og visioner for Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj.
Jeg glæder mig i hvert fald som et lille barn til et nyt år i Gellerup og Toveshøj! Godt nytår!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.