”SF kan godt dreje nøglen om!”
”Der er kun én mulighed, og det er et nyt parti!”
”Jeg stemmer blankt ved næste valg!”
Det blev til en overordentlig stor afklapsning til de tre regeringspartier ved et møde for forældre og lærere i Foreningernes Hus, nu hvor lockouten er gået ind i tredje uge.  Hvad er der sket siden valget?
En måling viste mandag, at de tre regeringspartier vil miste stort set alle deres vælgere og sende Socialdemokratiet under spærregrænsen, hvis det alene står til lærerne. Hvad er der sket? Fremmødte lærere og forældre til elever på Selam Friskole, Tovshøjskolen og Lykkeskolen tog tirsdag temperaturen på konflikten.
I øjeblikket er status i lockoutkonflikten, at der ikke forhandles. LO´s formand, Harald Børsting har foreslået, at konflikten suspenderes, og at forhandlingerne genoptages.  Det forslag synes lærer Christina Grønkjær godt om. ”Så kunne vi afslutte skoleåret og lade eleverne få deres afgangseksamen, og så ville vi have sommerferieperioden til at finde en løsning,” siger hun til gellerup.nu.
Det drejer konflikten sig om
Lærerne er villige til at undervise 25 procent mere, men forbeholder et krav om to minutters forberedelsestid pr. undervisningstime for hver elev. Det vil KL ikke imødekomme – de forlanger, at skolelederen tildeler forberedelsestid ud fra lærernes anciennitet og fagets type. En idrætslærer fra Tovshøjskolen kommenterede det med: ”Jeg kan såmænd godt lave en idrætstime uden nogen forberedelsestid – men hvilken kvalitet ville det give eleverne?”
Debatmøde torsdag
I dag klokken 15 afholdes demonstration på Rådhuspladsen  med støtte fra blandt andet LO. Lærerne ønsker, at forældrene går på barrikaderne for at støtte sagen og synliggøre utilfredsheden over manglende undervisning til deres børn. Lige nu tyder det på, at Folkeskolens Afgangsprøve nu til sommer må opgives, og at man i stedet blot uddeler en årskarakter.
Torsdag klokken 13 afholdes møde for lærere og forældre i Foreningernes Hus, og alle interesserede er velkomne.
Skuffelsen over KL og regeringens passivitet i konflikten var til at føle på ved mødet. En af deltagerne summerede op:
”Vi var mange, der stemte denne regering til magten, fordi vi netop troede, at det ville give ordentlige forhold her i landet, men hvad er det lige, vi har fået?”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.