Gellerup har haft besøg af 13 elever fra journalistlinjen på Rødding Højskole, der skulle prøve kræfter med dét at arbejde som journalist. Projektet skal munde ud i en række artikler om området til Gellerup.nu
Udover at eleverne d. 18. februar var til foredrag om kommunikation i Gellerup, var det første gang de stiftede bekendtskab med Gellerup. Derfor gjaldt det om for eleverne at gøre sig så mange erfaringer og indtryk som muligt i løbet af et døgn.
Dagen startede med et redaktionsmøde, hvor eleverne dannede grupper og fordelte de forskellige emner iblandt dem. Nogle beskæftigede sig med boksetræning på Tovshøjskolen, andre med helhedsplanens konsekvens for beboerne osv.
På vej til bageren
Vi fulgte en gruppe bestående af Mike, Amalie og Maria. Som emne havde de valgt den arabiske bager på Emmasvej. På vejen til bageren snakkede vi om deres forventninger til at lave journalistik i Gellerup.
"Det bliver spændende. Vi er bevidste om, at den kulturelle forskel betyder anderledes forudsætninger. Der kan måske opstå nogle udfordringer i forhold til sproget.
Folk herude er måske også vant til, at medierne hovedsageligt er her for at lave kritiske historier om ballade og hærværk osv., så vi er også beredt på at nogle f.eks. ikke har lyst til at udtale sig."

Hvorfor tror i at jeres underviser valgte netop Gellerup?
"Det er helt klart, fordi han gerne vil have os til at se Gellerup fra en anden vinkel. Man hører jo mange ting om Gellerup via medierne, og nu får vi mulighed for at se det fra et andet perspektiv.
Derudover hedder linjen Journalistik og Mellemøsten, og der er jo meget mellemøstlig kultur herude."
Åbner til arabisk tid
Og netop mellemøstlig kultur mødte de hos den arabiske bager. Efter aftale med bageren skulle de mødes til et interview næste dag kl. 09, angiveligt således at morgentravlheden kunne nå at stille af før interviewet. Dagen efter måtte eleverne dog erfare, at bageren åbnede til ”arabisk tid”, dvs. kl. 10 denne dag.

Så røg den historie! Mike var dog også journalist på en anden historie om beboerne på Bentesvej.
Før afrejsen fangede vi Mike og spurgte ham om hans oplevelse af Gellerup
"Vi oplevede, at folk herude er mere åbne og imødekommende i forhold til f.eks. i midtbyen, hvor fremmede mennesker ikke på samme måde taler med hinanden på gaden osv."

Læs om Rødding Højskoles journalistlinje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.