”Det er ikke god presseskik at provokere folk til at gøre noget, som ikke er lovligt. Det mener jeg, at politiet kan dokumentere, at de to TV2-journalister har gjort.”

Det sagde Jens Espensen, leder af Lokalpolitiet i Gellerup, da han på Samvirkets kvartalsmøde blev bedt om at kommentere retssagen mod en journalist og kameramand på TV2 Østjylland. De to er tiltalt for at overtræde færdselsloven og straffeloven, og sagen kommer for retten i Aarhus formentlig den 19. juni.

Sagen handler om, at en ung Gellerup-beboer lod sig filme, mens han udførte en vanvittig og ulovlig kørsel fra Bazar Vest og ud på Edwin Rahrs Vej. Senere sigtede politiet de to mediefolk for at have tilskyndet den unge mand til at udføre vanvidskørslen for rullende kamera.

Når det gælder pressesager, er det Rigsadvokaten, der skal afgøre, om der skal rejses tiltale, og det har han valgt. Jens Espensen var personligt tilfreds med, at der kommer en retssag ud af optrinnet:

”Nu får vi retten til at sætte grænsen, hvor langt medierne kan gå i sådanne sager,” sagde han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.