På lørdag den 5. oktober kl. 13-22 er der Somalisk Bog- og kulturfestival på A-Toget (tidl. Gellerupscenen). Der er gratis adgang.
Her vender den verdenskendte somaliske sangstjerne Maryam Mursal hjem til Gellerup, hvor hun boede i en årrække og startede sin musikalske karriere, for at optræde.
Da hun begyndte at synge i Somalias hovedstad Mogadishu i 1966, var Maryam Mursal den første kvindelige sanger, der optrådte i det meget mandsdominerede samfund. Hendes flugt fra borgerkrigen i Somalia til Danmark, hvor hun fik asyl, dannede baggrund for den første cd ”The Journey”. Da hendes sangkarriere for alvor tog fart, flyttede hun fra Aarhus til London, men hun har stadig stor tilknytning til Gellerup.
Gellerup-digter læser op
Endnu større tilknytning til Gellerup har den meget ansete somaliske digter, Halime Sofe, der bor i Gellerup. Hun vil læse nogle af sine digte op, hvoraf nogle vil blive oversat til dansk.
Flere somaliske forfattere vil fortælle om deres bøger. Det er Zainab Dahir, Abdulaziz Ali Ibrahim, Said Ali Shire Ali Nur Hussein og Mohammed H. Hassan.
Den somaliske festival byder også på en anden verdenskendt somalisk sangerinde, Farxiya Fiska. Der bliver desuden lokalt forankret dansk/somalisk musik med det velkendte band Horn of Africa. Der bliver også oplysning om Somalia ved professor Bjørn Møller og journalist Vibeke Rask Grøn. Fritidspatruljen og Cirkus Tværs står for børneaktiviterer.
Somaliske foreninger i Aarhus vil præsentere deres aktiviteter. Festivalen arrangeres af Somali Community in Denmark, Somalisk Aktiv Kvindeforening, AarhuSomali, Radar 8220 og Gellerup Bibliotek. Den støttes af bl.a. Gellerup Kulturmidler.
Flere oplysninger: aarhusomali.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.