Cirkus Tværs er fra på torsdag d. 10. og indtil 14. oktober vært ved det internationale N.I.C.E. møde. Her vil omkring 60 internationale cirkusrepræsentanter ikke bare gæste Gellerup, de skal også bo i ledige lejligheder på Bentesvej.
N.I.C.E.
N.I.C.E. står for Network International Circus Exchange ­– oversat: Netværk, international, cirkus og udveksling. Ideen bag mødet er at udveksle ideer og erfaringer, og at skabe nye samarbejdsinitiativer indenfor den europæiske cirkusverden.
Mødet holdes årligt i forskellige lande, og nu er det altså blevet Gellerups tur til at repræsentere Danmark.
Ifølge Trille Lucassen, daglig leder og Cirkusdirektør i Cirkus Tværs, er inspirationen fra udlandet vigtigt for udviklingen af Cirkus Tværs, men mødet gør det også muligt at arrangere besøg i udlandet og lave aftaler om udveksling, for de unge artister.
Fællesskabet i Gellerup
For Trille handler det alt sammen om at tænke over, hvordan Gellerup kan gøres bedre. Der er en masse uudnyttede ressourcer i området, og Cirkus Tværs arbejder for at finde en måde at bruge de ressourcer på:
”Folk vil gerne arbejde sammen og folk vil gerne gøre noget. Men der mangler nogle gange et samlingspunkt at gøre tingene for,” forklarer Trille, der ser N.I.C.E. mødet som en af de ting, Gellerup kan samles om.
”Det er fællesskabet herude, vi skal arbejde på. Vi skal bruge hinanden, lære af hinanden og få noget til at ske sammen. Det er heldigvis en af de ting, vi er rigtigt gode til i Gellerup,” siger cirkusdirektøren.
Samarbejde på tværs
Derfor forsøger Cirkus Tværs også at inddrage så mange som muligt. Blandt er det planen, at gæsterne skal spise på lokalcentret og have mad fra forskellige steder i byen og Trille håber, at også bydelsmødrene vil hjælpe til.
Cirkus Tværs håber, at folk i området vil mærke, at cirkusfolkene er her. De kommer til at færdes i området og skal bo i de tomme lejligheder på Bentesvej, som Cirkus Tværs har fået lov at leje meget billigt af Brabrand Boligforening:
”Det er helt fantastisk, at Brabrand Boligforening sagde ja. Det hele stod og faldt lidt på det. Ellers skulle vi have været i en spejderhytte langt væk. Men det er ikke min motivation – det vigtigste for mig er, at det sker her i Gellerup,” siger Trille.
Det er netop lykkedes at skaffe 100 madrasser til de tomme lejligheder. Nu mangler der ifølge Trille ”…bare 100 af alt andet” til at fylde de tomme lejligheder ud med.
Kom og vær med
Hvis du tilfældigvis har 100 dyner – eller færre – i overskud, er der altså rig mulighed for at bidrage til mødet, ligesom Cirkus Tværs også søger frivillige.
På lørdag aften (12. oktober) vil der være åbent for offentligheden, hvor både internationale artister og Cirkus Tværs´ egne børn vil optræde. Forestillingen starter kl. 20.00 og er gratis.
Derudover er man altid velkommen til at kigge forbi – Cirkus Tværs vil være åben i de almindelige åbningstider.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.