Beboerne på Toveshøj er helt indstillet på, at det desværre er nødvendigt med videoovervågning. Beboermødet i oktober har ikke givet mindre uro og hærværk, så nu ser man frem til, at de få vandaler skal blive taget på video – og derefter få en kæmperegning.
”Vore beboere er trætte af situationen og af at møde ødelagte kælderdøre og så videre,” sagde afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen på Samvirkets kvartalsmøde tirsdag. Nogle har dog spurgt hende, om hele Toveshøj skal ”plastres til med videokameraer”.
”Nej, det drejer sig om opgangenes indgangsdøre, om kælderrummene og containergårdene,” sagde hun.
”Det er positivt, at vi med overvågning forhåbentlig kan finde ud af, hvem der ødelægger tingene, og sende en regning til dem. Det vil stoppe dem,” håbede hun.
Politiet: de skal stoppes
Selv om afdelingens beboere allerede i september besluttede at indføre overvågning, er der endnu ikke nogen dato for, hvornår den er sat op, ud over, ”engang til foråret”. Der forestår en del teknisk arbejde, og politiet skal også spørges.
Lige nu ligger ansøgningen på Politigården i Aarhus, og det huer ikke lokalpolitiets leder Jens Espensen, at sagen har ligget dér i et stykke tid.
”Jeg har lagt pres på en afgørelse af sagen. Der er alt for meget hærværk på Toveshøj, og der er nogle grænsesøgende drenge, som skal stoppes,” sagde han på Samvirkets møde.
”Det bedste vil være at kunne sende et stort erstatningskrav til dem,” sagde han.
Stigning i containerbrande
I øvrigt er der også en del for politiet at lave i både Gellerupparken og Toveshøj, blandt andet en lang række containerbrande.
”Det er ikke ligesom i 2008, hvor det handlede om at provokere brandvæsenet til at komme. Men nogen går og sætter ild til containerne. Vi har sat en gruppe i politiet på opgaven, og jeg forventer, at jeg på næste kvartalsmøde kan fortælle, at det er stoppet,” forudser Jens Espensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.