Det første vigtige resultat af den fælles indsats mod hash-problemer i Viby Syd er nået: selve handelen er væk fra gadebilledet. Det er selvfølgelig ikke det samme som at sige, at problemerne er væk. Der skal stadig arbejdes langsigtet.
Det siger koordinator i HotSpot Center Viby Syd, Jesper Bentsen. Beboere og gadeplansmedarbejderne har set, hvordan den tidligere synlige handel med hash er trukket ud af bydelen, og at den gruppe, der drak alkohol ved butikstorvet, i øvrigt også er væk fra gadebilledet.

”Det er en flot, fælles indsats. Politiet har gjort en stor indsats, men det skyldes også, at beboere er blevet meget mere opmærksomme, efter at  boligforeninger, kommune og politi satte fokus på problemet. Hash-sælgerne har helt klart mærket, at vi ikke vil se sådan noget,” siger Jesper Bentsen og fortsætter:

”Nu skal vi tænke mere på forebyggelse, så vore unge kan vokse op i tryghed. Selv om selve handelen er væk, findes der jo fortsat et forbrug af hash. Heldigvis er det meget få mennesker, der er ude i problemer, men vi skal hjælpe unge, der har misbrugsproblemer, og vi skal forebygge, at de opstår.”

Jesper Bentsen siger, at disse opgaver er kommunale opgave, men han mærker, at hele lokalsamfundet står sammen.
”Viby Syd tager ansvar”
Et netværksmøde forleden viste netop, at lokalsamfundet bakker op om den fælles opgave. Her var en gruppe af beboere og ansatte samlet for at vælge vejen frem. De blev enige om, at der skal holdes forældre- og borgermøder med forskellige temaer, og der skal laves en informationskampagne under en titel som ”Viby Syd tager ansvar”. Det blev også foreslået, at man efter sådanne møder kan slutte af med tryghedsvandringer rundt i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.