På Tovshøjskolen har de mere end tre hundrede skoleelever alle en anden etnisk baggrund end dansk. De fleste er palæstinensere, men der er også mange somaliere.
”Jeg er stolt over at kunne sige, at vi har nogle af de smukkeste børn i verden,” siger den næsten nye skoleleder Åse Connie Nielsen med et lunt blik i øjnene.
Og smukke så de da også ud, de 10 piger fra 4. klasse, mens de syngende går Lucia-optog gennem skolens mange og lange gange rundt til alle klasserne: ”Nu bæres lyset frem.”  Og det blev det, men ikke uden smerte, for varm stearinlys på huden gør ondt.
Forinden gik drengene fra samme klassetrin i forvejen med sang og pebernødder, som de rundhåndede delte ud, da klapsalverne havde lagt sig.
Jul med Santa Lucia
”Vi har fortalt historien om den kristne martyr, Santa Lucia, men bruger fortællingen som symbol på de forfulgte i verden. Mange bliver jo forfulgt af religiøse og politiske grunde,” betoner skolelederen.
Ellers står julemåneden i hyggens tegn. Der bliver klippet og klistret guirlander og julehjerter, som nu pryder juletræerne ved klasseværelserne og i foyeren. Træerne har eleverne været med til at hente ude i skoven. Skolen har også adventskrans.
Det hele afsluttes inden jul med fællessamling, hvor klasserne optræder for hinanden, herunder også børn fra ungdomsskolen. Til gengæld går man ikke i kirke, men det vil skolelederen overveje, hvis der er fællesgudstjeneste for kristne og muslimer.
”Vi juler nøjagtig ligesom alle andre folkeskoler gør det. Og selvom vores børn har forskellige baggrunde og trosretninger, er der ingen tvivl om, at de har følelsen af, at der er fest,” siger Åse Connie Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.