Den store togaftale i Folketinget gavner også den østjyske togtrafik. Men den bringer ikke nyt om de kommende letbane-etaper i Århus.
Det nye for Århus er, at der er sat fire mio. kr. af til at undersøge, om der skal bygges en ny nærbane til Galten og Silkeborg. Hvis det besluttes, vil den følge den nuværende jernbanelinje fra Aarhus H og syd om Åby og Søvangen til Brabrand. Her skal der sandsynligvis være en station. Ude vest for Brabrand skal der bygges en ny jernbanelinje til Galten og Silkeborg.
Denne nærbane kan altså blive fordel for beboere i Brabrand, der enten skal vestpå eller hurtigt ind til Århus H. Man mener, at turen ind til byen kan gøres på 10 minutter. 
Intet nyt om letbanen
Derimod er der "intet nyt fra Vestfronten", når det gælder de kommende letbane-etaper i Aarhus. Lokalavisen var ellers ude med en nyhed om, at Gellerup-etapen vil blive skubbet længere ud i fremtiden, mens man i stedet prioriterer Lisbjerg Vest-Hinnerup foran Gellerup. Den sidste udvidelse skal gå til Hasselager.
Men det er ikke rigtigt. Der er endnu ikke taget stilling til rækkefølgen, forklarer leder af Gellerup-sekretariatet, Per Frølund.
Letbanesamarbejdets parter tager i dag onsdag til Christiansborg for at fortælle de lokalt valgte folketingspolitikere om letbanevisionen, og at der lokalt kan findes finansiering op til 50 procent af udgiften til de tre etaper, hvis staten kan finansiere resten. Visionen er at realisere den nuværende og yderligere to letbaneetaper inden 2025, altså samtidig med statens store time-plan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.