Muslimerne i Aarhus er kommet tættere på byens første nybyggede moske. Grunden er fundet i Gellerup, prisen for grunden er ved at blive regnet ud, og et skitseprojekt er snart på vej til Aarhus Kommune.
Det er Forbundet af Islamiske Foreninger i Århus, som efter en årrækkes frugtløse sonderinger nu er tæt på en aftale med både Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune.
Jordstykket midt i Gellerup er nemlig ejet af de to parter. Den ligger tæt på Nordgårdhallen og rager ind på den nuværende fodboldbane, som alligevel skal flyttes længere opad. Der er tale om 3000 kvadratmeter, som støder op til den vej, der skal anlægges fra Bygaden til Gudrunsvej. 
"Det er ikke en stor grund, men vi vil søge om at måtte bygge i tre etager, så der kan blive plads til det, som vi har behov for," siger Sami Saïdana fra forbundet til gellerup.nu.
Boligforeningen har sagt ja til at ville sælge til forbundet, og her i foråret skal også kommunen tage stilling til både jordsalg og til at ville forberede en lokalplan, der skal gøre byggeriet muligt. Kommunens ejendomsforvaltning vil stille en sagkyndig til rådighed til at fastsætte en pris, som parterne derefter skal forhandle om. Der er enighed om at sætte grunden til markedspris.
Spændt på skitseforslag
"Vores arkitekt i gruppen, Metin Aydin, er ved at tegne et skitseforslag, som kommunen skal vurdere," siger Sami Saïdana, som selv er spændt på. hvordan moskeen kan tage sig ud på grunden – han har ikke selv set nogen skitse endnu.
Forbundet har samlet penge nok til at købe grunden for. Men det næste, og meget større skridt, bliver at rejse de skønsmæssigt 50 mio. kr., som moskeen kan komme til at koste.
"Vi skal i arbejdstøjet og skaffe pengene. Jeg er optimistisk," siger Sami Saïdana om den meget store opgave.
Han forventer, at hvis der bliver lavet en købsaftale med kommnen og boligforeningen, så vil forbundet få et afgrænset antal år til at gennemføre byggeriet i. Det betyder, at hvis der ikke kan samles penge nok ind, vil grundsalget blive annulleret. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.