En lille gruppe unge har i længere tid chikaneret brugere af Tousgårdsladen – ikke mindst de, der kommer dertil i bil. Det har været galt siden i efteråret, hvor syv biler fik knust ruder, og der er blevet smidt med sten mod Ladens vinduer, mens brugerne har siddet indenfor.
Politiet har haft fat i nogle af de unge, men da de ikke er spærret inde, er de fortsat i stand til at ødelægge stemningen for de mange, der gerne vil bruge området.
Men Tousgårdsladen og Toveshøj-afdelingen vil nu se, hvad der skal til for at skabe ro og tryghed igen, og det skal ske i samarbejde med politiet.
"Vi skal sikre, at vore daglige brugere trygt kan komme her, og vi skal vejlede gæster udefra, som kommer i bil. De har i øvrigt fundet ud af at parkere andre steder end lige ved Laden, for det er kun her, bilerne ikke kan være i fred," siger Esben Trige, formand for Tousgårdsladens Venner.
Politiet inddrages i dette arbejde, men ellers er Esben Trige ikke imponeret over politiets indsats hidtil. Det er kun sjældent, man ser dem ved Laden, siger han. Kommunens opsøgende medarbejdere kommer dog også jævnligt.
Bankospillere blev afvist
TV2 Østjylland kan også berette om, at ældre, der har ammeldt uroligheder og chikaner, når de spiller banko i Laden, bliver afvist af politiet med en besked om, at de jo kan finde et andet sted at spille banko. Dette beklager politinspektør Jan Andersen dog og tilføjer, at bankospillerne naturligvis skal blive ved med at spille banko i Laden.
Men bankospillerne ER blevet markant færre – fra op til 150 spillere til nu kun 50. Esben Trige har hørt, at det netop er på grund af chikanerierne og rudeknusninger, at nogle brugere holder sig væk.
"Uroen er ikke gået ud over vores udlejning endnu, men der er da nogle, der spørger os, om det er sikkert, fordi de har hørt om det i pressen," siger Esben Trige.
Video på p-plads?
Alle har derfor interesse i, at der sker noget. Sammen med afdelingsformand Anett S. Christiansen og beboerrådgiver Maryam Fereidanian skal Esben Trige mødes med Lokalpolitiet og se på bygningen og udenomsarealerne til Tousgårdsladen.
Anett Sällsäter Christiansen siger til gellerup.nu, at afdelingsbestyrelsen vil regne på, hvad det vil koste at udvide videoovervågningen til Tousgårdsladens parkeringsplads. Men hvis der kommer en løsning her, vil det ikke blive beboerne, som kommer til at betale, men der skal i givet fald findes en anden finansiering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.