Ahmed Yousuf er en kendt og respekteret person i det aktive miljø i Gellerup, som gør et stykke frivilligt arbejde ud over det sædvanlige. Blandt fem nomimerede var det derfor ham, der løb af med Samvirkets pris for 2013, og det skete ved Samvirkets årsmøde her til aften.
Omkring 80 deltog i et festligt og anderledes årsmøde, og et af højdepunkterne var igen, hvem der skulle have den pris, der markerer et stort skulderklap fra det aktive miljø i Gellerup.
Blandt cirka 15 foreslåede personer havde Samvirkets styregruppe nomineret fem kandidater:

  • Lamia Kadoura, Nicheforeningen
  • Maher Taha, Foreningen Det gule Hus’ venner (Yggdrasil)
  • Trille Lucassen, cirkusdirektør i Cirkus Tværs
  • Ahmed Mohamed Yusuf, Dharor Forenong
  • Niels Hviid, sognepræst

De fem har hver i sær gjort et flot arbejde til bedste for Gellerup, men en vinder skulle kåres, og det blev Ahmed Yusuf. Indstillingen er formuleret sådan:
"Ahmed stiller altid op for andre – på sin egen beskedne måde. Det er uanset, om det er større eller mindre opgaver. Lige fra at være med til at rydde op efter møder og til at have ambitioner på de unges vegne og tro på, at de kan udvikle sig gennem fælles debat om deres fremtid. Ahmed er den, der utrætteligt bliver ved at arbejde for den lokale lektieklub under Somalisk Forbund trods problemer med økonomi. Han samler forældre til møder om skolesamarbejde. Dagligt arbejder Ahmed for at skabe en bedre fremtid for Gellerup & Toveshøjs unge, og hans arbejde har betydet en stor forskel for Gellerup & Toveshøj. For Ahmeds utrættelighed og dybt demokratiske tilgang i samarbejdet med unge er han en værdig kandidat til Samvirkets Pris."
Alle fem nominerede fik blomster og et diplom med begrundelse for deres nominering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.