Mens Toveshøj om et par måneder har videokameraer i gang med at overvåge området, så stemte et klart flertal af fremmødte beboere i aftes nej til, at der skal indføres videoovervågning i Gelleruparken.
Argumenterne var ellers de samme på hver sin side af Edwin Rahrs Vej: Der er alt for meget hærværk og svineri, og videoovervågning vil kunne øge beboernes tryghed.
Men noget, som virkede som en meget velorganiseret modstand, kom især fra de arabisktalende, mens der ikke var mange kommentarer fra etnisk danske, somaliere mv. 95 procent af alle indlæg kom fra arabisk side, især i venstre side af salen i Foreningernes Hus.
Begge forslag faldt
Der var to forslag, og de faldt begge med et brag:
Forslag 1, som indeholder cirka syv kameraer ved indgangspartierne plus kameraer ved p-pladser og containergårde, ville for den største lejlighedstype koste ekstra 41 kroner om måneden. Det faldt med 116 stemmer imod og 26 for.
Det, som modstanderne er imod, er ikke kun huslejeforhøjelsen, for forslag to, som er "gratis", faldt også. Her var stemmerne 99 imod og 34 for.
Modstanderne var i det hele taget imod kameraer. Dels af principiel modstand mod dem, og dels sagde flere, at de ikke vil hindre hærværk, griseri og tis i elevatorerne. De forsøg, der har kørt udvalgte steder i Gellerupparken, har ikke hjulpet på de ting, sagde de,.
Mindre hærværk med kameraer
Et flertal i afdelingsbestyrelsen havde anbefalet den "store pakke", et mindretal anbefalede den lille pakke, mens endnu et mindretal slet ikke ville have overvågning.
Afdelingsformand Helle Hansen var en af tilhængerne af forslag 1. Her var argumentet, at nok koster det 492 kroner i huslejestigning for en stor lejlighed om året, men det bliver modsvaret af mindre hærværk og rengøring. Alene hærværket har sidste år kostet så meget, at det svarer til 1509 kr. for en stor lejlighed.

En anden tilhænger, Walid Mahmoud, fortalte, at man har besøgt områder som Fredericia, Vollsmose og Mjølnerparken, og her var hærværk faldet markant på bare et år. I Fredericia var nytårsaften så fredelig, at der slet ikke blev registreret hærværk.
Søger asyl i Nordkorea
Men modstanderne svarede, at kameraerne vil blive smadret, og at de i det hele taget ikke vil dæmpe hærværket så meget, at det kan betale sig. Man skal hellere satse på at samle foreningerne om opgaven med at hindre hærværk, og forældrene skal tage bedre vare på deres børn.
En enkelt, Samir, ville hellere søge asyl i Nordkorea end opleve kameraer i hans opgang.
Flere nævnte også, at hvis man skal spare penge i afdelingen, vil det være bedre at tætne de utætte skydedøre og altanpartier, som koster alt for meget på varmekontoen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.