Årsmødet i Samvirket bød på andet end valg og kåring af ildsjæle. Efter stomp-intro, året der gik og valg til styregruppen kom tiden til en anderledes form for forumteater om sammenhold og samspil mennesker og frivillige imellem.
Henrik og Pernille fra teatergruppen Klodshans For Viderekomne startede med at give et kort resume af fortællingen om Klods Hans: Klods Hans var en glad mand som så positivt på det han sagde, på trods af at alle omkring ham sagde: "Du duer ikke til noget." Klods Hans ville som mange af de andre mænd i landsbyen tage op til prinsessen og fri til hende.
Klods Hans var ikke lærd, som sine brødre, men han var umiddelbar og fandt glæde i ting som alle andre så som ubrugeligt: en død krage, en træsko der var gået i stykker og mudder fra grøftekanten. Denne utraditionelle måde at møde og tale til prinsessen på, var præcis hvad hun havde længtes efter.
Efter denne intro startede de med at kalde alle fremmødte frem, og bad os hilse på hinanden på forskellige måder. Vi skulle f. eks forestille os, at vi mødte én for første gang, eller forestille os at vi stod foran en person vi havde været fan af i mange år.
Henrik og Pernille fortalte, at de havde lavet denne øvelse for nogle folkeskoleklasser på en skole der havde problemer med mobning, og det havde haft en meget stor effekt på de unge at se deres klassekammerater på en ny måde og at tale med nogle andre.
Det kunne have været i Gellerup
I den næste sketch blev de fremmødte til Samvirkets Årsmøde inddraget som en del af sketchen. Vi mødte to meget forskellige karakterer: ildsjælen Pernille, som virkelig brænder for sit projekt om mor-barn gymnastik, og Henrik som er gammel i gårde og allerede er fuldt etableret med sin egen videoklub til nogle af områdets drenge.
Den første måde vi blev inddraget var, at vi blev delt op i to grupper som forholdsvis skulle være for og imod Pernille og hendes idé om mor-barn gymnastik. Dernæst skulle vi prøve at sætte ord på hvilke tanker både Henrik og Pernille havde og komme med idéer til hvad de kunne gøre bedre.
De to forskellige roller var meget sigende for frivilligt arbejde generelt, den ene person som har noget vedkommende brænder for og den anden person som har et projekt der kører allerede men som er kørt lidt fast i rutinen. Det sluttede med at der blev givet et grundlæggende råd fra Henrik og Pernilles side, nemlig: hold fast i sammenholdet.
Det sidste kan fint gælde for Gellerup.
Link til Klodshans for Viderekomne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.