Den nystartede direktør for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, går til kamp for at få begrebet "ghetto" fjernet fra sprogbrugen. I et interview med JP Århus lover han, at han aldrig selv vil referere til Gellerupparken og Toveshøj som ”ghettoer”.

"Jeg er stærkt pikeret over det begreb. Efter min mening er det en forråelse af sproget og en stigmatisering af mennesker, som jeg ikke selv ville bryde mig om. Det er ikke ensbetydende med, at der ikke er problemer og udfordringer, men det er ikke særlig fremmende for sagen, at man på den måde sætter folk i bås," understreger han i interviewet.

Helhedsplanen vil forandre Gellerup

Han glæder sig i øvrigt til at få taget hul på helhedsplanen. Han er overbevist om, at den vil ændre boligområderne markant.

"Helhedsplanen er et utrolig spændende projekt, som indeholder et miks af bl.a. erhverv, ungdomsboliger, kultur og sportsfaciliteter, der netop vil være med til give bydelen liv og mangfoldighed. Jeg føler mig meget privilegeret ved at skulle være med i sådan en spændende periode for boligforeningen og Aarhus."

I interviewet pointerer han, at potentialet for den almene sektor rækker langt, både når det gælder om at udvikle beboerdemokratiet, at arbejde bæredygtigt i såvel nybyggerier som renoveringer og i at styrke boligforengernes synlighed.
Læs hele interviewet i JP Århus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.