Diplomer blev delt ud, og Rådmand Kristian Würtz kom på besøg, da de første miljøambassadører i Gellerup skulle have bevis på, at de var færdiguddannede.
Der var bagt kage og kaffe på kanden, da nogle glade kvinder var mødt op for at få deres diplom. Esben Trige, som var underviser på kurset, fortæller, at 12 havde deltaget i kurset, men ni gennemførte det. Man skulle nemlig møde op næsten alle gange for at få sit diplom.
På kurset har de lært, hvordan man sparer både på vand og strøm, og hvordan man lærer andre om det. Meningen med denne uddannelse som miljøambassadører er, at beboerne skal lære at spare på vandet og strømmen og hjælpe andre beboere med gode spareråd.

Ifølge afdelingsformand Helle Hansen er meningen på længere sigt, at ambassadørerne skal kunne arbejde for boligforeningen, og nye beboere skal kunne booke et besøg af en miljøambassadør, som så kan give dem et kursus i, hvordan de sparer i hjemmet.

Rådmanden kiggede forbi

Kristian Würtz, som er rådmand for teknik og miljø, kom forbi for at uddele diplomer til kvinderne.  I sin tale fokuserede han på, hvor vigtigt det var at overlevere noget godt til vores børn.
”Vi skal bo her i mange år, og derfor er det vigtigt at se på, hvordan vi opfører os i hverdagen og er et godt eksempel overfor andre,” påpegede han. En anden pointe var også, at hvis man sparer på vand og el i hjemmet, sparer man også penge, og det er jo et meget synligt bevis.
Hvad har de så lært?
En snak med kvinderne efter uddeling af diplomer afslørede, at de havde lært meget. Også ting, som måske er logiske for folk, var de blevet gjort opmærksomme på.
En af dem sagde, at de havde lært, at man skal bruge sparepærer i hjemmet.  Flere var holdt op med at lade opladeren til deres mobiltelefoner og computere sidde i kontakten, når den ikke blev brugt, for selvom den ikke lader op, bruger den stadig strøm bare ved at sidde i kontakten.
Sawsan El- Abbas forklarede, at hun havde lært, at man ikke skulle lade køleskabet være åbent. ”Nogle gange står det bare åbent i lang tid, fordi jeg skal beslutte mig, eller lader det stå åbent, når jeg laver mad.” Nu har hun lært at lukke det, når hun ikke bruger det.
Løbende vand og åbent køleskab
Ilham Mohamed har også gennemført kurset og har også lært ret meget. Hun nævner også, at hun er begyndt at slukke vandet, når hun børster tænder, og når hun vasker op, hælder hun vand i en balje og vasker ikke bare op med rindende vand. 
Hun har også været slem til at lade køleskabet stå åbent, og det er hun  stoppet med nu. Hun har en del venner, som klager over for høj husleje, men nu vil Ilham gerne hjælpe dem til, at den bliver lavere ved at give dem nogle gode råd om, hvordan de sparer på el og vand.
En anden ting Ilham gerne vil lære noget mere om, er hvordan man sorterer sit affald. ”På den måde kan man også spare penge på huslejen.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.