Allerede inden man tager i dørhåndtaget, kan man høre musikken fra Globus1. Indenfor er trappen ned til hallen fuld af tilskuere, forældre og børn, der holder pause mellem aktiviteterne. Der er gang i den på Globus1 de første dage i vinterferien.
Vietnamesisk dans og film på Ipad’s
På gulvet er vietnamesiske dansere ved at gøre sig klar til opvisning. De har vifter, lysende lotusblomster og traditionelle hvide kjoler. En flok piger sidder på første række og følger godt med, de to næste dage skal de selv lære dansen.
Blandt pigerne er veninderne Zaineb og Hadil, der bagefter står og tripper for at komme i gang med undervisningen. De har været her siden klokken 11 og har allerede deltaget i flere arrangementer:

”Vi har spillet basket og trommer. Vi har også lavet en film på Ipad, der handlede om en dreng, som ikke havde lavet sine lektier. Så skulle han spille skuespil og lade som om, han var rigtig ked af det,” fortæller de ivrigt i munden på hinanden. 
Man må gerne klatte med malingen
Ude på gangen går en tiger rundt. Lidt efter dukker Spiderman op. Følger man sporet af dyr og superhelte, finder man ansigtsmalerne, der er godt i gang med at forvandle alle børnene på festivalen til lige det, de har lyst til.
På skulpturværkstedet står der allerede de første mange kunstværker af træ, sugerør og fjer på et udstillingsbord. Gulvet er dækket af, så her behøver man ikke være bange for at spilde, og det flyder med papir og tusser i alle farver.
Ved et bord sidder tre drenge og tegner mønstre efter skabeloner. De driller hinanden og kan ikke rigtig bestemme sig til, om de skal lave sjov med tegningerne eller gøre sig umage. Efter lidt tid ender de alligevel med at sidde koncentreret ind over bordet og fortabe sig i tegningerne.
Børnefestivalen fortsætter to dage endnu med endnu flere spændende aktiviteter i Globus1 – så kom og vær med!
Se programmet for tirsdag og onsdag i

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.